Jentene flykter fra it-studier

Jenteandelen ved høyere it-utdanninger har gått kraftig ned. IKT-Norges Per Morten Hoff er bekymret.
- Dessverre er det altfor få markante kvinner i it-bransjen. Det er bekymringsfullt, bransjen trenger større mangfold. Selskapene fortjener ris for å ha tatt dette for lite seriøst. Det får være en trøst at det er mange dyktige kvinner på mellomledernivå, sier generalsekretær Per Morten Hoff i bransjeorganisasjonen IKT-Norge, til Aftenposten.

Han påpeker at IKT-Norge tidligere har jobbet bevisst med å øke kvinneandelen i styrene, og samtidig drevet talentutvikling i bedriftene gjennom Od@-programmet.

- Det har vært vellykket, mange kvinner har fått lederstillinger etter dette. Vi starter opp Od@-progammet igjen i januar. Vi planlegger også flere andre tiltak, sier Hoff.

Han er svært bekymret over den labre interessen for it-studiene.

- Jenteandelen ved høyere it-utdanninger har gått kraftig ned. Det lover ikke godt, sier Hoff som mener den lave dette også er uheldig for brasjens renommé. Kun ni jenter søkte for eksempel opptak på sivilingeniørstudiet i Datateknikk ved NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) i høst, ifølge Samordna Opptak. Totalt var det 182 søkere til dette studiet. I 2002 søkte 46 kvinner og i fjor 26.