Fra seiling til Business Analytics

Fra seiling til Business Analytics

JOBBEN MIN: Carsten Hopstock hoppet fra å være seiler på heltid til videre karriere i it-bransjen.

IT- Bransjen møter Carsten Hopstock i de noe sterile, hvite gangene til SAP på Lysaker. En lyslugget mann kommer smilende bort med en kjekk, liten fyr gående etter seg.

- Hei. I dag har jeg til og med en personlig assistent med meg, sier han og viser til sin tre år gamle sønn som er med pappa på jobb.

- Det er det som er så bra med SAP. Til tross for at det er en arbeidsplass med høyt tempo er det likevel mulig å ta med barn når det er planleggingsdag i barnehagen. Familie er viktig og det har bedriften forståelse for, sier han.

Men tilbake til seilingen, en lidenskap han fikk ved å vokse opp tre og en halv meter fra vannet på Sørlandet. Før it-bransjen kapret ham viet han mye av livet sitt til idretten og han ble norgesmester i seiling flere ganger.

- Er ikke det to vidt forskjellige ting, å gå fra seling til Business Analytics?

- Det høres kanskje rart ut, men det er det faktisk ikke. Når jeg konkurrerte i seiling måtte jeg hele tiden bruke konkurranseinstinktet mitt, men det får jeg gjort her også, sier han.

Det er viktig å stå på for å bevare gode kundeforhold og bidra til at de er fornøyd.

- Det viktigste er å skape tillit. Gjensidig tillit, sier han. Som ansvarlig for Business Analytics har han også resultatansvar, kontakt med partnere samt at han jobber mye med markedsaktivitetene.

Dagene flyr avsted for Hopstock. Vanligvis består de av mange møter, både med små og store kunder. Det er mange prosjekter å holde på med.

- Det er morsomt å arbeide med så mange mennesker, sier Hopstock, som har kunder både innenfor offentlig og privat sektor.

Han smiler varmt til sønnen sin som fortsatt sitter like tålmodig og ser Pippi Langstrømpe på pc-skjermen.

Før han startet i SAP arbeidet han flere år for konkurrenten IBM. Han likte det godt, men angrer ikke på at han gikk til SAP.

- Her er vi bare 60-70 ansatte, det gjør at vi kjenner hverandre godt, forteller han. Samtidig merker han også godene ved å ta del i et stort internasjonalt selskap. Han møter ofte på mennesker som inspirerer ham.

- Det er så vannvittig mange kunnskapsrike folk i selskapet. Det gjør at det alltid er mulig å finne god kompetanse. Den dimensjonen er veldig gøy, sier han og smiler fornøyd.

NAVN: Carsten Hopstock

STILLING: Ansvarlig for Business Analytics hos SAP

ANSATT SIDEN: 2010

Les om: