Den kreative lederen

Den kreative lederen

JOBBEN MIN: Microsofts Kristine Bjørnstad har alltid likt duppeditter. Med Xbox Kinect og Windows Phone 7 på laget ser hun ut til å ha funnet riktig hylle.

- Først trodde jeg dette var et fancy science-fiction tv-program og jeg var veldig skeptisk til konseptet. Men når jeg prøvde det første gang, ble jeg hekta, sier Microsofts kreative produktsjef Kristine Bjørnstad og ruller bowlingballen.

IT-Bransjen møter en sprudlende dame inne på et av Microsofts pauserom hvor Xbox Kinect er blikkfanget. En av Microsofts stoltheter hvor du spiller med din egen kropp som kontroll.

Kristine Bjørnstad er siviløkonom og utdannet innen kreativ ledelse. I Microsoft arbeider hun som produktsjef, en rolle og arbeidsplass som ser ut til å passe henne ypperlig. Hun er av disse ledertypene som klarer å fylle rommet med sitt vesen. Smilet og de sosiale antennene lyser lang vei.

- Det skjer så mye hele tiden, det gjør det ekstra spennende, sprudler hun.

I løpet av få år har hun fått prøve seg på mange forskjellige oppgaver innad i Microsoft. Da hun jobbet i forbrukeravdelingen, var hun ansvarlig for Windows Live og MSN.

- Jeg har vært heldig og fått prøve meg på hele spekteret. Alt fra forbrukeraspektet til telefoniløsninger og business to business, sier hun.

- Mange av mine kolleger har ikke fått med seg forbrukerdelen av det hele. Det er en stor fordel, så jeg er naturlig nok veldig fornøyd med det, sier hun.

Kontakten med kunder er spennende og når jeg arbeider i et selskap med så kjente produkter blir det naturlig nok mange forespørsler.

- For to-tre år siden fikk jeg et brev av en dame som hadde spørsmål om hotmail-kontoen sin. Det var litt morsomt at hun sendte brev og ikke mail. Da sendte jeg naturlig nok svaret tilbake på brev i posten, forteller Bjørnstad og smiler.

I dag jobber hun mest med programvare som Office Exchange, SharePoint og Lync.

- Det er plattformer som leverer en produktivitetsløsning, som igjen gjør at vi kan lagre og dele dokumenter, forklarer hun.

- Det beste med jobben er at jeg får jobbe med produkter som har hundrevis av millioner brukere på verdensbasis. Alt bra besteforeldre til barnebarn benytter seg av produktene, forteller hun ivrig.

- Dette er produkter som folk har kjennskap til, det er det som gjør det så gøy.

For en tid tilbake var hun på en konferanse for seniorer for å fortelle om bruk av MSN og hvordan de kunne holde kontakt med venner og barnebarn.

Hun er vant til å måtte være profilert. Hun er vant til å svare på spørsmål fra presse angående selskapets produkter og lanseringer.

- Det er vanskelig å beskrive dagen fordi den er så sammensatt og består av så mye forskjellig. Alt fra pressespørsmål, produktlanseringer og konferanser, sier hun. Ler. Kommer på den gang hun var representant for Mirosoft på Norway Cup.

- Vi feiret 10-års dagen til Messenger, og Norway Cup-lagene fikk mulighet til å vinne et bursdagsselskap arrangert av Microsoft. Det var åtte lag som vant, og vi stilte opp med ballonger og pizza til alle sammen. Det er mye som skjer og mye å ta del i her i Microsoft, sier hun.

Hun har alltid likt teknologiske duppeditter. Derfor er Xboxen, Windows Phone 7, Lync og Skydrive en del av hennes hverdag hjemme også. Hun viser frem sin Windows Phone 7.

- Den kan jeg bruke uansett om jeg er privat-Kristine eller jobb-Kristine, sier hun. Det var også produktene som fikk henne til å vise interesse for selskapet den gangen hun søkte jobb.

- Messenger og Hotmail var jo produkter jeg brukte som student selv og allerede hadde kjennskap til, sier hun.

Etter hvert har hun blitt produktsjef med mye ansvar i selskapet, og hun har klare formeninger om oppgaven.

- Som produktsjef må du ha 360 graders omsorg for produktet ditt og ha et ønske om å dele kunnskap. Du må jobbe for at brukerne får en god opplevelse med produktene, sier hun.

Hun har aldri følt det som utfordrende å være kvinnelig sjef i selskapet.

- Her er damer naturlig i lederposisjoner. Jeg har inntrykk av at kjønnsfordelingen er nokså lik i Microsoft, uttaler hun og kommer med følgende tips til damer som vil opp og frem i it-bransjen:

- Det viktigste er å tenke at alle stiller likt. Like det du arbeider med.

Før vi avslutter viser Bjørnstad frem Microsofts nye lokaler, tydelig stolt over det delikate interiøret og den romslige plassen.

- Her arbeider det så mange forskjellige mennesker med forskjellige lidenskap. Noen skriver bøker og andre går over Grønland. - Det er en morsom gjeng, sier hun og gleder seg til å ta fatt på alpinbakkene i Hemsedal med kolleger etter jobb.

**************

NAVN: Kristine Bjørnstad

TITTEL: Produktsjef

ANSATT SIDEN: 2006

****************

Les om: