- Sikkerhet en kontinuerlig prosess

- Sikkerhet en kontinuerlig prosess

JOBBEN MIN: Bransjeveteran Ove Evensen er tilbake i bransjen etter noen avstikkere. Han ser for seg klare utfordringer ved dagens sikkerhetsmarked.

Ove Evensen var i september på plass som Symantec Norges nye Territory Account Manager.

Evensen har bred erfaring både teknisk, prosjektmessig og med løsningsutforming. I løpet av karrieren har han blant annet vært global it-direktør i Marine Harvest og underveis også vært innom Crayon og Verizon. Tidligere har han blant annet jobbet til sammen 12 år innen teknisk salg i Microsoft.

- Jeg har alltid vært interessert i sikkerhet, men Symantec er definitivt mer enn sikkerhet, sier han, og viser til at selskapets portefølje også omfatter løsninger for blant annet backup, høytilgjengelighet og datasenteroptimalisering.

- En viss rastløshet

Ove Evensen kom først inn i it-bransjen i 1998 etter åtte år som prosjektleder i Saga Petroleum.

- I det siste prosjektet jeg var med på outsourcet vi deler av it-avdelingen, og det var såpass ubehagelig at jeg valgte å se meg om etter noe annet, sier han.

- Da dukket det opp et tilbud hos Microsoft, som ikke var så stort da, og jeg var på plass der i oktober 1998. Vi var en liten organisasjon i Microsoft Norge den gangen, og jeg ble veldig fort et Microsoft-menneske og ble der i første omgang i ni år.

Etterhvert ble fristelsen stor for å prøve seg på kundesiden igjen, og gikk derfor til Marine Harvest, der han var it-sjef i to år.

- Det var morsomt, men jeg må innrømme at en viss rastløshet gjorde at jeg ønsket meg tilbake til leverandørsiden. Da det dukket opp et tilbud fra Microsoft igjen om å bli med dem ut i skyen og jobbe med tjenester takket jeg ja. Jeg var med i Microsofts Incubation Team som startet hele prosessen med BPOS og Microsofts første skytjenester for enterprisekunder i Norge. Men da vi hadde lansert løsningene, var jeg tilbake i nesten den samme rollen jeg hadde da jeg sluttet, og møtte meg selv litt i døra.

Kanalstrategi

Evensen valgte så å gå over til Verizon, der han hadde ansvaret for selskapets datasenter- og sikkerhetssatsing i Norden. Og når det dukket opp et tilbud fra Symantec, var veien tilbake til leverandørsiden lagt.

- Jeg kjente godt til selskapet fra før, og har jobbet med mye av den samme partnerkanalen i Microsoft. Det føles litt som å «komme hjem» når jeg får jobbe med kunder og partnere i programvarebransjen.

Symantec har en rendyrket kanalstrategi, men har samtidig direkte kontakt med en rekke sluttkunder. I Norge har selskapet fire account managere med mellom 15 og 20 kunder hver, mens Evensen og en kollega har ansvaret for alle øvrige store og mellomstore kunder, inkludert alle kommuner og fylkeskommuner.

- Hva er mest spennende som skjer i sikkerhetsmarkedet i dag?

- Det mest spennende innen sikkerhetsmarkedet når det gjelder endepunktsikkerhet er å finne balansen mellom god sikkerhet og kontroll, samtidig som man opprettholder brukervennligheten og tilgjengeligheten til applikasjoner og data, sier han.

- I dag er det så mange muligheter til å aksessere informasjon fra nettbrett, smarttelefoner og andre enheter, som gjør at det er viktigere å sikre informasjon og hvor den befinner seg enn å låse ned funksjonaliteten til brukerne. Informasjonssikring handler om mye mer enn å sikre devicene.

Nytt trusselbilde

- Hva er de største utfordringene i sikkerhetsmarkedet?

- Den største utfordringen i dag er kanskje det å få kundene til å forstå det totalt nye trusselbildet vi i dag opplever, og innse at dette krever en annen tilnærming og andre løsninger enn det som var tilstrekkelig for bare noen få år siden.

- Sikkerhet er ikke et prosjekt, men en kontinuerlig prosess. Det å sørge for at bedriftene har tilstrekkelig oppmerksomhet rundt it-sikkerhet i organisasjonen og gjør det til en del av it-strategien er ikke alltid like enkelt. Vi har markedets ledende løsninger på området, men det er avgjørende å få budskapet ut.

- Tror du 2013 blir et travelt år?

- Ja, det tror jeg definitivt. Fokus på høytilgjengelighetsløsninger, informasjonskontroll og -sikkerhet er definitivt økende. Jeg gleder meg til å arbeide sammen med dyktige partnere og kunne presentere gode Symantec-løsninger som kan løse utfordringer hos både nye og gamle kunder.