Sikkerhetsvokteren

Sikkerhetsvokteren

JOBBEN MIN: - Nettkriminalitet er mye mer utbredt enn folk tror, advarer Mirnes Dinarevic i Symantec. Han prøver å få folk og kanalen til å innse viktigheten av sikkerhet.

Dinarevic arbeider som Country Sales Manager, eller salgssjef som vi sier på folkemunne. Han arbeider spesielt med det norske markedet, og har mange meninger både om sikkerhet og markedet generelt.

- Mitt ansvar er å sikre at vi når våre salgsmål for Norge i forhold til forbrukerprodukter. Det inkluderer produktene Norton 360, Norton Internet Security 2012, Norton Mobile og Teblet Security, og at vi opprettholder vår markedsandel og har en kontinuerlig vekst, sier han.

Utradisjonell jobb

Det er mye ansvar som hviler på Dianrevics skuldre, siden han har det overordnede ansvaret for Norton-salget i Norge.

- Jeg er ansvarlig forsalget til tradisjonell detaljhandel, men også salget gjennom internett-leverandører, partnerskap med andre forhandlere samt samarbeid med andre tilbydere i Norge, forklarer han.

Dinarevic har ingen jobb fra ni til fem, men trives med å være fleksibel og ha mange baller i lufta.

- Dagene kan variere mye. Noen ganger kan det være å holde en produktpresentasjon med en av våre viktigste samarbeidspartnere, og i neste sekund er det å holde en intern strategi-planlegging for neste regnskapsår, forklarer han.

Han prøver også å være ute i felten og møte kunder så ofte han har mulighet.

- Det er der vi virkelig får tilbakemeldinger fra kunder som tillater oss å stadig forbedre produkter og kampanjer, sier han.

Godt likt hos Expert

Det kom ikke som noen overraskelse for noen at Dinarevic valgte å arbeide med salg og relasjonsbygging.

- Jeg har alltid ønsket å spesialisere meg innen salgsledelse. Ved siden av studiene jobbet jeg i Expert der jeg fikk mye erfaring, samt at jeg fikk med meg mye lærdom fra førstelektoren på BI, forteller han.

Folk har helt klart sett hatt glede av hans kompetanse og engasjement. Det er fortsatt folk som spør etter ham i Expert-butikken han arbeidet i for flere år siden.

Han forteller at han kommer fra en gründer-familie, og alltid har hatt rollen som selger. Han ble kjent i familien for å bringe nye ideer om hva man kunne selge, og på hvilken måte, for å tjene penger.

Modent marked

Å være salgssjef på det norske markedet er ingen enkel oppgave, og Dinarevic har sine utfordringer som alle andre.

- Norge er et modent marked. Det å finne vekstmuligheter i eksisterende kanaler er en utfordring. Vi legger mye ressurser i å finne nye kanaler og partnere som mange tradisjonelt ikke tenker på. Vi tilpasser oss hele tiden til kundens behov, sier han.

Det ligger også en utfordring i få folk til å innse at det ikke lenger er nok å ha et antivirusprogram på datamaskinen hvis de ønsker å beskytte sin identitet og sin informasjon.

- Folks syn på nettkriminalitet stemmer ikke helt overens med virkeligheten. Nettkriminaliteten er mye mer utbredt enn folk tror. I løpet av de siste tolv månedene har antallet voksne som har blitt utsatt for en eller annen form for nettkriminalitet vært tre ganger så stor i forhold til de som ble utsatt for kriminalitet i den fysiske verden, sier han og viser til en nyere undersøkelse fra Symantec.

- Det er nødvendig med beskyttelse for alle enheter du kobler opp til nettet med. Et antivirusprogram beskytter deg mot virus en stund, men det er andre farer der ute som krever et mer komplett sikkerhetsprogram, sier han.

Dinarevic forklarer at funksjoner og tjenester som identitetsbeskyttelse, backup, sikker bank og forvaltning av sikkerhetsløsningen, ikke er med i helt enkle antivirusprogrammer.

- Som med forsikringer trenger kunden å bestemme hvor stor risikoen er og hvilken pris du er villig til å betale, sier han.

- Bruk hodet

Han har klare tanker om hva han ønsker av sikkerhet for egen del.

- Sikkerhet for meg er at jeg skal føle seg trygg når jeg er koblet til nettverket, uavhengig av hva jeg gjør. Det er viktig for meg å praktisere det jeg forkynner. Vår strategi i konsumentmarkedet er å beskytte det som teller mest. Og det handler ikke bare om data, men livet mitt, forteller han.

Ikke uventet bruker han Nortons siste sikkerhetsløsninger, men han er også nøye med å ta forhåndsregler.

- Jeg er nøye med å ta backup og lage sterke passord, og jeg klikker ikke på lenker eller laster ned apps uten å tenke meg om to ganger. Han kommer også med et veldig godt poeng.

- Uansett hvilke fantastiske tekniske løsninger som er tilgjengelig, så kan de ikke gi meg full beskyttelse om hjernen er ikke på, sier han lurt.

Navn: Mirnes Dinarevic

Stilling: Country Sales Manager hos Symantec

Ansatt siden: 2001

Les om: