Skal skape resultater i Dell

Skal skape resultater i Dell

JOBBEN MIN: Tord Christensen forlater HP til fordel for Dell etter 14 år, og gleder seg over løsningssatsing og kundemøter.

Tord Christensen ble nylig ansatt som regional salgssjef i Dell, med ansvar for selskapets salgsteam i Public-sektoren. Han legger bak seg en lang karriere i HP, der han sist fungerte som forretningsansvarlig for HPs lagringsløsninger.

- Jeg hadde vært 14 år på en plass, og tenkte det var på tide å prøve noe nytt. Denne jobben er en unik mulighet for meg å bli kjent med et nytt salgsteam, nye kunder og nye salgsmål, sier Christensen, som gikk rett fra studiene som sivilingeniør og inn i HP-systemet.

- Samtidig har Dell slik jeg ser det en veldig spennende fremtid. Dell er. Dell er midt i en endringsprosess mot å bli mer løsningsorientert, og det hadde jeg lyst til å bidra til.

Mye dialog

Dells Public-sektor omfatter alle selskapets kunder i offentlig sektor i Norge. Dell har delt segmentet i to. Sentrale organisasjoner i helsesektoren og NAV håndteres av ett salgsteam.

- Resten av kundene, som består av fylkeskommuner, kommuner, kraftsektoren og noen sentrale organisasjoner som NRK og så videre, har jeg ansvaret for, sier Christensen.

- Hva er du mest opptatt av i en jobb?
- Jeg er mest opptatt av å ha det gøy og skape resultater. Jeg elsker salg, sier han.

Christensen forteller at mange av de stillingene han hadde innen HP, som omfatter ulike stillinger innen salg og salgsledelse, var ganske interne, og særlig mot slutten.

- Dette er en svært kunderettet stilling. Jeg er i kundemøter nesten hver dag. I løpet av en typisk arbeidsdag holder jeg kontakten med med teamet, forbereder meg til salgsmøter og gjennomfører dem. Det blir mye salgscoaching og mye dialog, rett og slett.

Løsningsfokus

Christensen mener noe av det mest spennende som skjer på produktfronten i Dell for øyeblikket er løsningene til Compellent, lagringsselskapet som Dell kjøpte i desember i 2010.

Han trekker også frem forberedelsene til lanseringen av 12. generasjon av Dells Poweredge-servere, som etter planen vil komme i løpet av første kvartal.

Mest spennende mener han imidlertid er Dells omstilling fra produktfokus til løsninger, som har blitt bygget opp fra grunnen gjennom en rekke oppkjøp den siste tiden.

Ett eksempel er Secureworks, som Dell kjøpte i januar i fjor.

- Plutselig er vi blant de store innen sikkerhet. Det betyr at vi må bygge kompetansen rundt løsninger og tenke mer enn bare produkter. Det var veldig tydelig i Las Vegas, der vi var på salgssamling i forrige uke. Det snakkes lite om pc-er lengre, sier han og ler.

Nye Dell

Christensen innrømmer at det kan være en krevende prosess, ettersom endring alltid er vanskelig og mange er vant til “gamle Dell”.

- Løsningsfokuset innebærer at vi om vri om litt i hodene på de eksisterende selgerne og få de til å forstå løsningene og ta de ut til kundene, sier han.

- Heldigvis er selgerteamet i Norge langt fremme allerede, ettersom Dell tradisjonelt blant annet har solgt veldig mye lagringsløsninger her.

Ikke minst har selskapet en jobb å gjøre overfor kundene.

- De blir svært overasket og ikke minst fornøyde med den utviklingen Dell tar, sier han.

Mer selvstendig

Christensen mener det ikke er stor forskjell i forretningskultur mellom rivalene HP og Dell, som begge er amerikanske selskaper.

- Jeg er ennå ny i stillingen, og det å bli kjent med Dell som selskap tar litt tid. Men den største forskjellen er nok at Dell har en mer selvstendig norsk organisasjon. HP er mer silodelt, og det er flere rapporteringslinjer direkte ut i Europa.

- I Dell Norge rapporterer alle til administrerende direktør, Michael Jacobs. Det gjør nok at man står litt friere.

Når Christensen ikke er på jobb i Dell driver han med klatring eller går på ski.

- Ellers er jeg veldig glad i å lage mat, sier han.

Les om: