- Stort potensial i det norske markedet

- Stort potensial i det norske markedet

JOBBEN MIN: Eworks Ranveig Marisei konstaterer at det ligger et stort potensial i det norske markedet for it-konsulenter, men også store forskjeller i forhold til det amerikanske. Selv har hun erfart begge.

Ranveig Marisei jobber med å finne it-konsulenter til ulike oppdrag hos Ework. Hun har et stort ansvar som Market and Delivery Manager i Ework. Jobben innebærer å finne rett konsulent til rett pris på oppdrag fra ulike bedrifter, og ofte må hun kaste seg rundt i jakten på den rette kandidaten.

Mye research

- Det er viktig å kjenne konsulentene. Vi gjør mye research, sjekker opp cv og referanser og innkaller til intervju, sier Marisei. Hun forklarer at de har konsulenter som er spesialister på ulike felt, og de beste får naturlig nok tilbud om flere oppdrag som passer deres kompetanse.

Det er viktig å ha god oversikt over hva konsulenten kan bidra med, da det ikke alltid er like god tid til å finne rett kandidat.

- Det har hendt at vi har fått et oppdrag på fredag, og konsulenten er på plass i selskapet allerede på mandag, sier hun.

Erfaring fra USA

På mange måter er Ework som en baby for henne. Selv om selskapet ikke ble etablert i Norge før i 2006, hadde hun lang erfaring med kosulentmarkedet fra tiden hun jobbet for Ework i USA.

- Jeg jobbet mange år for Ework i San Fransisco, og var blant annet med på internettboomen i 1999. Det er kjempespennende å være tilbake i Ework og fokusere på det norske markedet, sier hun og smiler.

Hun har de siste årene sett at det norske markedet har modnet, men har stor tro på at det er et enormt potensiale i bruk av konsulenttjenester for norske bedrifter.

- Det er en veldig stor forskjell på USA og Norge. Der er de vant til å kjøpe konsulenter. Det er vi ikke her, men samtidig ser vi at det blir mer og mer marked for det. Så det er veldig spennende å arbeide med det norske markedet. Her er det så mye potensial, sier hun.

Skeptiske

Marisei tror mange bedrifter forsatt er skeptiske til konsulenttjenester, og ikke ser hvilke fordeler det kan gi bedriften. Hun nevner blant annet at konsulenter kan ta seg av kredittnotaer og fakturaer, slik at det blir frigjort ressurser i bedriften til oppgaver som kan bidra til vekst.

Når en bedrift tar kontakt for å se hvor mye de kan spare på tjenestene, kommer hun med konkret dokumentasjon.

Real-time

Hun forteller at hun bruker verktøyet TCCA, som kan regne ut og komme med en konkret oversikt over hvor mange prosent bedriften kan spare på å ta inn konsulenter.

- Det her er snakk om real-time. Det er viktig at kunden får full oversikt, og de vil under hele oppdraget se oppdatert informasjon om hva de har tjent inn, forklarer hun. Hun stråler av engasjement for jobben og forteller ivrig videre.

- Vi har en modell som fungerer godt. Det å hjelpe kundene med å finne riktig kompetanse er viktig. Jeg kan finne alt fra it-konsulenter, management-konsulenter og tekniske konsulenter, forklarer hun.

Konkurranseutsatt marked

En typisk dag for Marisei innebærer mange forespørsler fra kunder, research, finne kompetansebehov, samarbeid med Eworks nordiske base og kontroll av salgskontrakter.

- Det blir mange turer til Stockholm hvor Ework har hovedkontor, forteller hun. I Stockholm blir det mye møter hvor deler hun kunnskap med andre og tar med seg ny kunnskap tilbake.

- Vi lærer mye av hverandres kompetanse på tvers av landene, sier hun.

Jobben hennes krever mye kommunikasjon med andre mennesker, og det er også noe av det hun trives best med.  

- Jeg synes det er gøy å møte mennesker, det er jo en stor del av jobben, forteller hun.

Den viktigste oppgaven hun har er å se det helhetlige bildet og ha kompetanseoversikt.

- Det er et konkurranseutsatt marked, og jeg vet at mange større kunder kjøper konsulenttjenester til for høy pris. Det synes jeg er trist. Jeg er veldig opptatt at vi skal finne den beste konsulenten til rett pris, både for kosulent og kunde, avslutter hun.

NAVN: Ranveig Eidsberg Marisei

TITTEL: Market and Delivery Manager

ANSATT SIDEN: 2006

Ønsker du å fortelle om jobben din? Tips oss!