Twitret seg til drømmejobben

Twitret seg til drømmejobben

JOBBEN MIN: Arnstein Larsens lidenskap og nysgjerrighet for sosiale medier sikret ham jobb som forretningsutvikler innen sosiale medier på utradisjonelt vis.

Og jobben: Den fikk han gjennom en tweet til arbeidsgiver.

- Jeg møtte gründerne av Metronet på et seminar om journalisters bruk av sosiale medier. Vi twitret litt underveis og med det fikk jeg større innsikt i hva Metronet stod for.

Han skjønte raskt at dette kunne være en arbeidsplass som passet hans interesse og kunnskapsområde. I tillegg følte han for å flytte på seg.

- Det endte med at jeg sendte en direktemelding på Twitter og et par dager etterpå var kontrakten signert, sier han og smiler.

Han brukte ikke Twitter bevisst i jakten på ny jobb, men han var bevisst på hva han twitret og skrev om. Han beveget seg inn mot et bestemt miljø og fagområde.

- Det gjorde meg nok mer synlig og gjorde at jeg fikk kontakt med mange innen kommunikasjon og mediabransjen, forklarer han.

I tillegg til å være sosial på nye medier deltok han også på flere seminarer og ble lett kjent med folk.

Larsen mener prosessen ga både arbeidsgiver og ham selv fordeler i form av kontakten de opprettet i forkant.

- Vi fikk forståelse og respekt for hverandre i forkant av ansettelsen, sier han og forklarer at Metronet jakter på to ting:

- Selskapet ser etter talent og eksperter. De som jobber her får ikke nødvendigvis fastsatt sin rolle umiddelbart, men den utvikles og formes etter hvert, fortsetter han.

Det beste han vet med å være oppdatert på sosiale medier er at det er så mye interessant kunnskap å plukke opp.

- Det gir en mulighet til å finne på nye områder, sier han og forklarer at Metronet arbeider for å hjelpe kundene med å oppnå sine mål.

Det kan være alt fra å bygge nettsider til søkemotoroptimalisering, webanalyse og AB-testing.

- AB-testing kan forklares med at vi rett og slett tester hva som fungerer best. Det kan for eksempel være så enkelt som om en kjøpeknapp skal være rød eller grønn, sier han og ler.

- Det handler om å finne mange små forbedringer som samlet kan utgjøre en stor forbedring, sier han.

Arbeidsdagen starter allerede før han har inntatt frokosten.

- Jeg er av typen som har lest mailen innen jeg er ute av sengen, sier han. På jobb fortsetter han å gå igjennom blogger som omhandler sosiale medier og internett. Han må også sjekke Facebook, Linkedin og Twitter.

- Jeg må overvåke det som skjer, gjerne flere ganger om dagen, forklarer han.

Han blogger også på Metronet-bloggen og TechTalk som inneholder nyheter, meninger og debatt omkring teknologi og sosiale medier

- Bloggen TechTalk startet som et hobbyprosjekt i slutten av januar 2010, men har etterhvert blitt en aktivitet som Metronet bidrar til å drive videre, sier han.

TechTalk publiserer flere innlegg hver uke og har også en ukentlig videoepisode som kalles StudioTechTalk. I Metronets lokaler er det satt av et helt rom til filminnspillingen.

- Her er det opptaksutstyr og grønt lerret klart for opptak, forteller han og peker på alt utstyret som befinner seg i rommet.

Mye av tiden til Larsen går også med på ulike prosjekter og kundemøter.

- Det går mye tid på å finne ut hva kunden skal kommunisere. Det er viktig å ha en overordnet plan.

Han forklarer at det ikke nytter for en bedrift å ta del i sosiale medier hvis det ikke ligger en plan bak. Det er viktig å vite hva bedriften stå for.

- Når du bruker sosiale medier får kundene veldig direkte kontakt, du kan ikke lure dem, sier han.

- Det hjelper ikke å reklamere for et bra produkt hvis det er et dårlig produkt. Den dårligste grunnen til å være på sosiale medier er at alle andre er det. Du må vite hva du vil oppnå, forklarer han.

Det viktigste rådet han kan gi til de som vurderer å markedsføre seg via sosiale medier er å ikke tro at det er avskåret fra annen type markedsføring.

- Du må se det som en helhet. Det er viktig at sosiale medier blir en del av den totale markedsstrategien, utdyper han.

Larsen advarer også med å gå i fellen om å tro at alt som formidles bør virke løst og ledig.

- Løst og ledig er bra, men går du for langt blir det useriøst. Ingen forventer det skal være ustyrtelig morsomt å gå i banken, derfor må tonen en bank bruker på Facebook heller ikke være for mye sirkus, avslutter han.

NAVN: Arnstein Larsen

TITTEL: Forretningsutvikler innenfor sosiale medier hos Metronet Norge

ANSATT SIDEN: 2010

Ønsker du å fortelle om jobben din? Tips oss!