Jobber med Cinet-løsning

Tidligere administrerende direktør i Cinet, Roald Sannæs, jobber med å få på plass en løsning sammen med bostyrer for det konkursrammede Cinet.
I løpet av neste uke bør en eventuell løsning være på plass.

Ifølge Sannæs jobbes det med ulike scenarier som kan falle på plass. Bostyreren koordinerer dette arbeidet, men den tidligere direktøren er med på prosessen. -- Jeg er veldig optimistisk med hensyn på at deler av Cinet vil bli tatt videre, sier han.

Det er to ulike scenarier det jobbes med. Den ene er videreføring av salg og e-handel og den andre dreier seg om produksjon. Sannæs sier det er interessenter på banen for begge alternativer.

-- Mye må være på plass i senest neste uke, bekrefter han.

Mandag den 1. september skulle Cinet vært på lufta med en ny og omfattende e-handelsløsning. Sannæs sier den ble 90 prosent ferdig og at dette er en av delene som det kan hende vil bli videreført.

Tror på nytt liv

Sannæs forteller at det har kommet forskjellige reaksjoner fra både kunder og partnere.

-- Det er mye sympati og mange som synes det er synd. Ting som har med reparasjoner, garantier og sikkerhet jobbes det med for å få til en løsning. Vi sier til kundene at vi håper å komme tilbake med solide løsninger som ivaretar situasjonen.

Konkursen i Cinet kom som en følge av streng likvididtet gjennom lang tid. Arven fra tidligere med heftig investeringer i produksjonsapparatet ble for tunge å bære. Ifølge Sannæs ville videre kostnadskutt koste like mye som det man ville spart i året, og at det dermed ikke var noe alternativ.

-- Vi klarte å øke volumet, men ble likevel tatt av prisraset som for oss medførte en prisreduksjon på 40 prosent.

Sannæs sier at konkursen ikke dreier seg om store summer i forhold til de aktiva som ligger i konkursboet. Den tidligere direktøren ser sannsynligheten som stor for at Cinet i en eller annen form kommer tilbake. Om han selv skal være med på lasset har han ikke tatt stilling til ennå.

-- Nå skal vi først se hva vi får til, så får jeg vurdere hva jeg skal gjøre fremover.