Jobs-hyllest tar nettet med storm

Jobs-hyllest tar nettet med storm

Designstudenten Jonathan Mak hedret Steve Jobs med spesiallaget Apple-logo. Nå går den verden rundt.

Steve Jobs måtte gi tapt for kreften og døde onsdag den 5. oktober, bare 56 år gammel.

Nyheten om Apple-legendens død fikk mange til å vise sin respekt og takknemmelighet både på internett og i det virkelige liv.

Kondolansene strømmet til fra både statsoverhoder, kjendiser, kolleger og konkurrenter. Mange Apple-fans la ned blomster, brev og epler utenfor Jobs' hjem i Palo Alto i California, og rundt omkring på Apple-butikker i hele verden ble det gjort det samme.

En av hyllestene til Steve Jobs, en spesiallaget Apple-logo, har i dagene etter dødsbudskapet ble kjent blitt et nettfenomen, et symbol på hva Steve Jobs betydde for Apple.

Reuters rapporterer at mannen som står bak logen er Jonathan Mak, en 19 år gammel designstudent fra Hongkong. Mak lagde bildet, som altså viser en Apple-logo der det tradisjonelle bitemerker er erstattet med Steve Jobs' silhuett.

Mak lagde imidlertid ikke logoen etter at nyheten om den tidligere Apple-sjefens død ble offentliggjort. Logoen ble laget i forbindelse med at trakk seg som sjef for Apple i august. Men det er ikke før nå at den har blitt en nettsensasjon.

- Viser at Apple mangler en bit

Ikke bare symboliserer den Jobs' innflytelse på selskapet, men den markerer også at noe viktig nå mangler. Opprinnelig lagde Jonathan Mak bare en svart modifisert logo mot en hvit bakgrunn.

- Men det virket ikke alvorlig nok. Jeg ville bare at det skulle være en stille markering. Det er bare denne rolige erkjennelsen av at Apple nå mangler en bit, sier Jonathan Mak til Reuters.

Logoen har som nevnt blitt et nettfenomen, og har allerede havnet på t-skjorter som nå selges på blant annet eBay. Neste nummer av Maworld Sverige kommer med en forside sterkt inspirert av 19-åringens logo.

Jonathan Mak tjener ifølge ham selv ikke noe på Jobs-hyllesten, men han skal visstnok ha mottatt jobbtilbud de siste dagene.

- Jeg er både glad og vettskremt, sier studenten til Reuters.

All oppmerksomheten er nok ikke bare av den positive sorten. På sin blogg forsvarer han nå seg selv mot anklager om plagiat.