Jobs er viktigere enn Gates

Jobs er viktigere enn Gates

Øverst på listen over de viktigste tekno-trendsetterne i 2003 er Steve Jobs. Foran han andre, Bill Gates.
Apple kan gjerne ha bare 4 prosent av markedet for datamaskiner, toppsjef Steve Jobs er den viktigste i it-verden når det gjelder å sette it-agendaen. Det mener i hvert fall panelet som bestemmer årets liste for det britiske nettstedet Silicon.com.

Panelet består av journalister, forskere, investorer og politikerne. De valgte de viktigste 50 menneskene for agendaen i it-bransjen for 2003. På toppen av liste over alle kategorier leder Steve Jobs, foran Bill Gates på annenplass og BBC-sjef Greg Dyke på tredje.

ITunes

Ifølge juryen er Jobs ansvarlig for flere innovative lanseringer i år, blant dem Mac OS X og mp3-spilleren iPod. Men som viktigste nyhet nevnes musikktjenesten iTunes i juryrapporten.

I fjor var Jobs på 15. plass.

Microsofts Bill Gates er på annenplass. Det er ifølge juryen umulig å omgå innflytelsen Gates har i tekno-industrien. Både Smartphone og Tablet PC nevnes som eksempler på hvordan Gates jobber videre med å gi teknologi innpass i hverdagslivet.

På plass tre og fire finnes det to mennesker som ikke er direkte fra it-bransjen, BBC-sjef Greg Dyke og den kinesiske topplederen Hu Jintao. Hu leder 1,3 milliarder mennesker og velger ikke den letteste veien.

Kina utvikler en egen 3G-standard og satser fult på åpen kilde-teknologi for å slippe Microsoft-avhengighet. Landet er i ferd med å utvikle seg som bransjens viktigste motor og har allerede 300 millioner mobiltelefoner, dobbelt så mye som USA.

På femteplass ligger Linux-guru Linus Torvalds, foran for eksempel Carly Fiorina, Rupert Murdoch og Michael Dell.

Se hele listen over de viktigste agenda.-settere i it-bransjen på

http://www.silicon.com/as2003/