Jonathan Ive slått til ridder

Jonathan Ive slått til ridder

Apples sjefdesigner hedres for sitt bidrag til industriell design.

Folk som kjenner til Apple, kjenner kanskje også til Jonathan Ive, sjef for design i selskapet. iMac, MacBook, iPod, iPhone og iPad - alle er produkter Ive og hans team har fått æren for å ha designet.

Apples sjefdesigner har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid, en av dem kom for bare få dager siden. Hvert år adler nemlig den britiske dronningen et antall betydningsfulle personer, og i hennes nylig publiserte nyttårsliste finner vi Ive.

Sir Jonathan Ive

Nå kan altså Apples sjefdesigner kalle seg for Sir Jonathan Ive - han er nå «Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire» (KBE).

I 2005 fikk han tittelen «Commander of the Most Excellent Order of the British Empire» (CBE), men det er kun en riddertittel og derfor det det først nå han kan kalle seg «Sir», skriver Macworld Sverige.

Det er hans bidrag til industriell design både i og utenfor Storbritannia som gjør at han havner i det gode selskap sammen med andre berømte briter som Paul McCartney og John Lennon. Ifølge BBC sier Ive at han er både ydmyk og beæret.

- Jeg er veldig klar over at jeg drar nytte av en herlig britisk tradisjon om å designe og lage produkter, sier han om utmerkelsen, ifølge BBC.

Jonathan Ive, født i 1967, er opprinnelig fra London og studerte design i Newcastle, før han i 1992 flyttet til USA for å jobbe for Apple. Han ble sjefdesigner for selskapet i 1996 og står som nevnt bak utseendet til de fleste av Apples produkter siden den gang.

I den offisielle biografien om Steve Jobs som kom ut etter hans død i oktober, beskriver den tidligere Apple-sjefen Ive som sin "åndelige partner". Jobs og Ive jobbet tett sammen, og de to deler over 200 Apple-patenter.