Jul for it-avdelingen

Jul for it-avdelingen

Under årets IT Forum lanserte Bill Gates flere nyheter til glede for it-avdelingen.
Det pyntes til jul på Kastrup, og på Hviids vinstue serveres årets gløgg. Det vakre og milde høstværet i København setter ikke nordmenn i julestemning, men for en del it-folk var det nesten julaften da Bill Gates presenterte Microsofts nyheter.

Windows Server System Common Engineering Report var første pakke ut av sekken. Den er et ledd i Common Engineering Criteria, og skal gi it-avdelingene mer transparens og flere detaljer om integrasjonen av de forskjellige Windows Server System-elementene.

De to første produktene som er forberedt for dette er Microsoft Operations Manager (MOM) 2005 og Virtual Server 2005. MOM 2005 er Microsofts løsning for håndtering av hendelser og ytelse i Windows Server System.

Virtual Server 2005 er laget for å forbedre utvikling og testing av programvare, konsolidering av servere og migrering av eldre applikasjoner. Et eget verktøysett er laget for å forenkle migrering av et operativsystem med tilhørende applikasjoner.

Systems Management Server 2003 får to nye "feature packs" - SMS 2003 Device Management Feature Pack lar administratorer hente inn opplysninger fra enheter som smarte telefoner og digitale hjelpere, pda-er, og distribuere programvare til dem.

SMS Operativsystem Deployment Feature Pack lar administratorer opprette og distribuere Windows klientoppsett automatisk. Under en demonstrasjon ble det vist hvordan ett hundre pc-er med eldre Windows-versjoner automatisk ble oppdatert til XP SP 2. Samtidig.

Windows Update Services ble lansert i beta-utgave. Den skal gjøre det enklere for administratorer å håndtere oppdateringer av programvare fra Microsoft, og dermed gi bedre sikring av Windows-miljøene.