Julekalender på mobilen

Julekalender på mobilen

For å vinne premiene i Netcoms julekalender må du bruke en kombinasjon av wap, mms og gsm-posisjonering.
Poenget med årets advents-gimmick fra Netcom er at deltakerne må bevege seg til bestemte steder for å kunne vinne en mobiltelefon.

Julekalenderen vises på Netcoms wap-portal hver dag fra 1. desember og helt fram til julaften. Men siden "konkurransen" er lokasjonsbestemt, er det bare folk i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo som kan delta. Tjenesten vil ikke engang være synlig i wap-portalen andre steder i landet.

Når luken på wap-portalen åpnes, vises et kart over området hvor dagens gave er plassert. Oppgaven går så ut på å finne fram til det bestemtet punkt ved hjelp av kartet og en beskrivelse av stedet.

For å bevise at de er kommet fram til riktig sted, må deltakerne ta et bilde som sendes inn via mms. En spesiell funksjon wap viser om du er kommet fram til riktig sted. Netcom bruker gsm-posisjonering, altså krysspeiling mellom flere basestasjoner, for å gi deltakerne tilbakemelding om de er på riktig spor.

Hver dag vil én deltaker i hver by vinne en mobiltelefon..

-- Det er første gang vi lager en tjeneste som dette. Vi derfor er spent på responsen, sier julekalenderansvarlig Marijana Urosevic i Netcom.

Ifølge Urosevic har Netcom lagt ned mye arbeid i å finne nøyaktige koordinater og å fotgrafere stedene som inngår i julekalenderen. Hun har ingen formening om hvor mange som kommer til å delta, men tror mange vil sjekke om stedet er i nærheten av der de befinner seg.

-- For oss er det viktig å vise mulighetene som ligger i wap, sier Urosevic.

Lokasjonsbestemte tjenester har så langt ikke vært noen stor suksess. Bortsett fra værmeldingen er det få tjenester som er knyttet opp mot stedet mobilabonnenten befinner seg.

Netcom ønsker å tilby flere tjenester som er tilrettelagt for brukere på ulike steder. Urosevic ser blant annet for seg at lokalaviser vil kunne være interessert i å presentere tilrettelagte nyheter for alle som befinner seg innenfor aktuelt lokalområde.