Julens salgsvinnere

Julens salgsvinnere

IT-Bransjen har spurt flere nettbutikker hva de selger mest av nå før jul. Det er ikke småting vi kan vente oss fra nissen år.

De fleste nettbutikker opplever stor pågang nå før jul, men bortsett fra nettbrett og tv-er, er det stor variasjon i hva folk velger å handle på nettet.

60 tommers tv

Det er mange som kan glede seg til enorme pakker under juletreet.

- Vi merker spesielt en voldsom økning i de store lcd-tvene nå, og da snakker vi om skjermer mellom 46 og 60 tommer. Jeg mistenker at det er julegave til familien, sier Country Manager Filip Elverhøy i nettbutikken Netonnet.

Trenden fra i fjor med kaffemaskiner, er fortsatt like tilstedeværende.

- En annen trend som vi får bekreftet, er nordmenns kjærlighet til kaffe. Kaffemaskiner fra Bosch Tassimo blåser ut av lageret vårt. I tillegg er nettbrett og laptop veldig populært, sier han.

Han har merket stor pågang den siste uken, og ser stor økning i omsetning.

- Pågangen på julehandelen begynte allerede i uke 47 og vi regner med at det bare kommer til å øke i ukene frem til jul. Salget økte markant fra cyber mandag, det kan være så mye som fra 50 prosent til 150 prosent økning i aktiviteten, sier han.

Glad i spill

Administrerende direktør Anton Hagberg i Komplett.no, har tatt en titt på hva de har solgt siden 15.november og satt opp en liste med de ti mest solgte produktene så langt. Noe overraskende er det verken tv eller nettbrett blant topp tre, men Kompletts stasjonære pc Battlefield 3 Edition, som er en gutterom-spesial for gamerentusiaster.

På andreplass finner vi Samsung I9100 Galaxy smarttelefon, etterfulgt av Playstation 3-konsoll på tredjeplass og Asus laptopp på fjerde.

Hos Kompett.no er det også de største tv-ene som selger best. På femteplass av de mest solgte produktene siden 15.november viser Hagberg til Samsungs Smart led-tver på 46 til 55 tommer. Sjetteplassen derimot overasker Hagberg veldig.

- Panasonics varmepumpe er veldig overraskende for oss, siden den selger mye mer enn forventet, sier han.

Nederst på topp ti er okkupert av Ipad 2 i alle varianter, SSd-disker, Canon EOS 550D og Skylanders, som fungerer på tvers av konsollplattformene.

Hagberg tror at flere nå velger flash-baserte SSD disker på grunn av flommen i Thailand.

- Mange bytter til kjappere disker nå i kraft med at prisene går opp på mekaniske disker, forklarer han.