Juniper ansetter Cisco-hacker

Juniper ansetter Cisco-hacker

Michael Lynn mistet jobben sin etter å ha kunngjort sikkerhetsfeil i Ciscos rutere. Nå er han ansatt av konkurrent Juniper Networks.

Michael Lynn fikk et voldsomt trykk for noen måneder siden etter han ble midtpunktet i en diplomatisk skandale mellom ISS og Cisco. Den daværende sikkerhetssjef i ISS kunngjorde i sin presentasjon på Black Hat-konferansen en kritisk sikkerhetsfeil i Cisco's rutere.

 

Begge selskapene prøvde å stoppe informasjonen, men den srpredde seg fort på nettet. Som følge av saken fikk Lynn sparken i ISS, og ble saksøkt av begge selskaper. Søksmålet ble senere droppet etter at Lynn gikk med på å ikke kommentere innholdet til hans presentasjon på Black Hat.

 

Fredag kunngjorde talskvinne Kathy Durr i Juniper Nettworks at selskapet har ansatt Lynn. Hun ga ikke flere detaljer rundt arbeidsoppgavene hans.

 

Gjorde riktig

 

- Jeg tror jeg gjorde det riktige. Det har vært en skremmende opplevelse, men det det handlet om er en sikkerhetsfeil som kan føre til alvorlige problemer i fremtiden. Det er ikke for sent å fikse dent, men da bør dette tas på alvor, sa Lynn etter han fikk sparken.

 

Det ser ut at Lynn har fått rett. Forrige uke fikset Cisco en feil i Internetwork Operating System, som ifølge selskapet er relatert til Lynn sin forskning.