Juniper sluker Netscreen

Juniper sluker Netscreen

Sikkerhetsselskapet Netscreen kan gi åpning for Juniper Networks i bedriftsmarkedet.
Toppsjef og styreformann i Juniper Networks, Scott Kriens, ser på oppkjøpet av Netscreen som en mulighet til bygge sikre nettverk som møter brukernes behov på en intelligent måte.

Grunnleggende nettverksutstyr er i ferd med å bli hyllevare. Ruter- og svitjsprodusentene konkurrerer i stedet om å legge mest mulig ny funksjonalitet inn i ruterne. Oppkjøpet av Netscreen, som lager brannmurer, vpn og innbruddsprevensjon i skreddersydde kretser (asic) i egne bokser, passer godt inn i dette bildet.

Også markedsmessig gir Netscreen Juniper nye muligheter. Juniper Networks har tradisjonelt hatt teleoperatører og andre tjenestetilbydere på kundelisten, og er blitt hardt rammet av krisen i telesektoren de siste årene. Netscreen har på sin side opparbeidet seg solid fotfeste i større bedrifter de siste årene. Dette er kunder Juniper-sjef Kriens gjerne vil komme i kontakt med.

-- For oss er det virkelig ikke interessant om kunden er er tjenestetilbyder, et offentlig organ, et universitet eller et selskap. Når alt kommer til alt er type kunde langt mindre interessant enn hva han ønsker fra nettverket sitt, sier Kriens i et intervju på selskapets nettsider.

Netscreens styreformann Frank Marshall går inn i ledelsen i Juniper forutsatt at aksjonærne i selskapene gir sin tilslutning til oppkjøpet.