Anonymous-hevn etter arrestasjoner

Anonymous-hevn etter arrestasjoner

Da Interpol arresterte 25 antatte medlemmer av hacktivistorganisasjonen ble de selv mål for gruppens vrede.

25 antatte Anonymous-medlemmene ble arrestert da Interpol og lokale myndigheter aksjonerte i 15 byer i Argentina, Chile, Columbia og Spania tirsdag.

Myndighetene har beslaglagt datautstyr, mobiltelefoner, betalingskort og kontanter. Dette melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Men Anonymous ble ikke videre begeistret, nå har gruppen tatt hevn ved å angripe Interpols nettsted.

Hevn mot Interpol

Ifølge en melding på Twitter-kontoen AnonOps angrep Anonymous Interpols nettsted tirsdag kveld som hevn mot arrestasjonene. Twittermeldingen lyder "TANGO DOWN || 404 Interpol, #Anonymous is not a criminal organization."

Interpol.int var nede i noen minutter som følge av angrepet, og besøkende kunne oppleve treghet på nettstedet i noen timers tid, ifølge The Guardian. Anonymous bruker ofte ddos-angrep (distributed denial-of-service) som virkemiddel.

Dette innebærer at målet, som oftest et nettsted, blir bombardert med så mange forespørsler at nettstedet tvinges i kne.

Operation Unmask

Arrestasjonene er avsluttende del av Operation Unmask, en operasjon som begynte i midten av februar etter Anonymous angrep flere nettsteder i Columbia og Chile. Blant annet skal gruppen ha angrepet forsvarsdepartementet i Columbia, det chilenske energiselskapet Endesa og nasjonalbiblioteket i Chile.

Myndighetene ransaket 40 boliger under operasjonen, og beslagla over 250 objekter blant annet datamaskiner, mobiltelefoner og betalingskort. 25 antatte hacktivister ble arrestert, de var fra 17 til 40 år gamle. Myndighetene etterforsker nå hvordan de mistenkte hacktivistene finansierte angrepene.

- Denne operasjonen viser at kriminalitet i den digitale verden har virkelige konsekvenser for de involverte, og at internett ikke kan oppfattes som en trygg havn for kriminell aktivitet, uansett hvor det kommer fra eller hvor målet er, sier Interpol-sjefen Bernd Rossbach.

Om Anonymous

Anonymous er en desentralisert gruppe mer eller mindre datakyndige nettaktivister. Gruppen er kjent for å utføre dataangrep mot myndigheter og selskaper de er uenige med.

Den vanligste metoden er ddos-angrep, hvor målet blir bombardert med så mange forespørsler at det kneler.

Gruppen har også ved flere anledninger klart å bryte seg inn i forskjellige datasystemer for å hente ut informasjon av forskjellige typer.

Les om:

Juss Og It