Apple gir HTC patent-hodebry

Apple gir HTC patent-hodebry

USAs handelskommisjon kan innføre importforbud av HTC i landet.

En dommer i USAs internasjonale handelskommisjon (ITC) gir i en foreløpig beslutning Apple rett i at HTC har brutt to av deres patenter. Om utkastet til beslutningen fra ITC-dommeren blir stående, risikerer HTC at det blir forbudt å importere deres telefiner til det amerikanske markedet, en ikke helt uvanlig strategi i patentstridsaker i USA.

Men først skal flere ITC-dommere se på sin kollegas vurderinger og gi tommel opp eller tommel ned, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Grunnleggende

Det er ikke bare Apple som går i tottene på Android-baserte telefoner om dagen. Flere andre selskaper har gått til sak mot selve Android under anklager om patentbrudd, deriblant også Microsoft og Oracle.

Patentene det er snakk om for HTC i dette tilfellet skal gjelde grunnleggende funksjoner i Android og HTC er i så fall etter alle solemerker avhengig av funksjonene. Ifølge patentekspert Florian Mueller er konfliktens kjerne den samme som ligger til grunn i konflikten mellom Apple og Motorola.

I bloggen sin skriver han at en mulig løsning er at Apple lisensierer det hele bort til HTC, men han tviler på at Apple vil gjøre det med mindre HTC sitter på et patent de selv trenger.

Vil anke

Patentsaken mot HTC blir brakt på banen etter at Apple leverte inn to klager mot HTC. Men så har da også HTC levert inn en klage mot Apple. Og S3graphics, et selskap HTC er i ferd med å kjøpe opp, har også gått til patentsak mot Apple.

- Vi er overbeviste om at vi har sterke argumenter for anke til ITC og er klar til å forsvare oss med alle midler, sier HTCs sjefjurist Graci Lei.

Apple er også i strid mot flere andre selskaper som lager Android-telefoner, deriblant Samsung.

Juss Og It