Apple-hatere sprengte nettdebatt

Apple-hatere sprengte nettdebatt

Ipad-rasing førte til at nettstedet måtte stenge debattfunksjonen.

"Vi skrur av kommentarene litt", står det å lese på Engadgets hjemmesider.

De forsøker å dempe gemyttene etter en svært opphetet debatt om nettsidens Apple-dekning. Lesere på Digg forteller at raseriutbruddene, som ifølge Engadget har blitt "slemme, stygge, poengløse og rett og slett truende", er reaksjoner på det enkelte lesere mener er en altfor positiv dekning av Apples nylanserte Ipad.

Høylydt minioritet

Etikette på nettet er noe som stadig diskuteres, og i mange sfærer har det kommet klarere og mer entydige "fasiter" på hva som er god kutyme.

Men det hindrer ikke en liten, men høylydt, minoritet å gjøre seg svært bemerket på de fleste diskusjonsfora.

Og denne gangen var det altså nok til å få Engadget til å trekke ned rullegardinen.

Behovet for nettkutyme

Rådgiver Anna Ebbesen i nettselskapet Advice Digital sier til Berlingske tidende at vi har nådd et nytt trinn i nettets historie.

- Først utviklet man en kultur hvor mange faktisk har lyst til å bidra med sine synspunkter på nettet. Nå er vi inne i den neste fasen: Hvordan vi sikrer at folk har adgang, og at man får en kvalifisert debatt. Folk kommer til å begynne å forstå at de ikke skal skrive noe på nettet som de ikke vil ha stående på sin egen t-skjorte. Men det vil stadig være masser av innlegg som blir brukt som ventiler av folk som føler at de står på siden av samfunnet.

Engadget satser på at en liten pustepause skal gjøre susen, og lover å la folk kommunisere fritt etter et par dager med intens sletting av de mest plagsomme brukerkontoene.

Juss Og It