Etterlyst it-direktør meldte seg

Etterlyst it-direktør meldte seg

Den norskfødte it-direktøren i danske It Factory meldte seg lørdag til politiet i California.

Ifølge epn.dk er It Factorys direktør Stein Bagger ivrig etter å samarbeide med amerikanske myndigheter.

Han ble i starten av desember anmeldt for omfattende it-svindel til en verdi av minst 500 millioner danske kroner. Den norskfødte mannen forsvant plutselig mens han var på ferie i Dubai, og ble deretter etterlyst i Interpool.

- Jeg er Stein Bagger

Men lørdag morgen i amerikansk vestkyst-tid meldte han seg altså selv til politiet i California. Ifølge La Times troppet han opp på politikammeret, la hendene på disken, og sa:

- Jeg er Stein Bagger. Jeg er en rømling fra Europa og er her for å melde meg.

Han skal ha vært iført både Armani-dress og Rolex-klokke

Bagger hevder utpressing og trusler skal ha tvunget ham til økonomisk kriminalitet, ifølge familiens egen blogg. Men ifølge politiken.dk er det mange som stiller seg skeptisk til dette.

Har internett og telefon

Ettersom Bagger har sagt seg såpass villig til å samarbeide, er det dog mulig man snart får et svar på realiteten i dette. Bagger har av amerikanerne fått fri tilgang til telefon og internett mens han venter på snarlig, men ikke nødvendigvis øyeblikkelig, utlevering.

- Stein Bagger kan ringe til sin familie og sine advokater. Ja, han kan også ta kontakt med mediene om han lyst til det, sier kontorsjef Virginia Kice ved Immigration and Customs Enforcement, det amerikanske innvandingspolitiet, skriver epn.dk.

Grunnen til at han blir behandlet så pent, er at han i tillegg til å være samarbeidsvillig ikke formelt sett har brutt amerikansk lov. Kice vil ikke konkretisere når Bagger blir sendt hjem av sikkerhetshensyn.

Juss Og It