Festet for 227 000 kroner

Festet for 227 000 kroner

Siemens punget ut store summer til Skatteetaten, og det var it-sjefene som fikk mest "moro for pengene".

I forrige uke ble det avslørt at Skatteetaten hadde mottatt en mengde gaver fra Siemens Business Partner, mens de to inngikk avtaler.

LES OGSÅ: Skatteetaten fikk Siemens-gaver

Aftenposten har nå fått tak i dokumentene som slår fast at Siemens har vært svært så spandable med Skatteetaten. I løpet av fire år har etaten fått 20 middagsbesøk for til sammen 227 000 kroner. I samme periode skal Siemens ha inngått kontrakter med Skatteetaten for 300 millioner kroner.

Det viser seg også at det er it-avdelignen som har fått mest " moro for pengene", og at det er de samme lederne og sentrale personene som har inngått avtalene med Siemens.

LES OGSÅ: It-giganter i smøreskandale

Siemens har tidligere uttalt at disse gavene ble spredt ut på mange, og at det dermed ikke var så alvorlig. Men det viser seg altså at gavene konsentrerte seg om en kjerne personer, alle sentrale i it-avdelingen. Alle de åtte som har fått ytelser på mer enn 5000 kroner i perioden var sentrale it-ansatte.

Aftenposten skriver at en person i Skattedirektoratet fikk 13 middager av Siemens i perioden, til en verdi av hele 17 800 kroner. For det er ikke på Mc Donalds it-folket har spist. Vi snakker om fine restauranter som Østmarkseteren, Bølgen og Moi og Statholdergaarden.

LES OGSÅ: Gransker smøring i Forsvaret

- Det er ikke bra. Det er meget uheldig. Det er all grunn til å spørre og grave mer, sier Ola T. Lånke (Krf) til Aftenposten.

- Det er urovekkende.

Juss Og It