Google gjør kuvending

Google gjør kuvending

Google endrer omstridt punkt i brukervilkårene i nettleseren Chrome etter kraftig kritikk.

Google har innsett at formuleringene i brukerlisensen til nettleseren Chrome ikke kom helt heldig ut, og har nå valgt å endre dem.

”Ved å sende inn, poste eller vise innhold gir du Google en ikke-tidsbegrenset, ugjenkallelig, verdensomspennende, vederlagsfri og ikke-eksklusiv lisens til å gjengi, tilpasse, endre, oversette, publisere, fremføre offentlig, vise offentlig og distribuere det innholdet du sender inn, poster eller viser på eller gjennom tjenestene,” sto det å lese i den norske utgaven av det omstridte punktet.

Med andre ord: Alt som hadde passert gjennom nettleseren, ville blitt fritt frem for Google å bruke til hva som helst. Tekst du skriver i bloggen, sensitive e-poster du sender via nettleseren, passord, bilder du laster opp på nettet – alt ville Google for eksempel kunne publisert uten å betale deg et øre.

Rabalder

Det ble naturligvis rabalder etter hvert som flere og flere innså hva brukervilkårene faktisk gikk ut på, og i flere blogger gikk diskusjonen livlig.

Les også: - Les den lille skriften i Chrome

At dette punktet i vilkårene ikke representerte er en helt ok praksis, har jurister i Google nå innsett. Brukervilkårene er nå endret, og hele stykket hvor du fraskriver deg alle rettigheter er sløyfet fra vilkårene, ifølge Computer Sweden.

Tilbakevirkende

- For å gjøre saker og ting enklere for våre brukere forsøker vi å benytte samme brukervilkår for mange av våre produkter og tjenester. I tilfellet med Google Chrome oppdaget vi at den generelle standardavtalen ikke fungerer så bra med produktet. Vi jobber nå kjapt med å endre ordvalget i paragraf 11 for Google Chrome. Endringen kommer å ha tilbakevirkende kraft for de brukere som allerede har lastet ned Google Chrome, sier en av Googles jurister, Rebecca Ward, i en offisiell Google-utalelse.

Juss Og It