Google kjøper dyre Nortel-patenter

Google kjøper dyre Nortel-patenter

Byr fem milliarder kroner for å beskytte seg mot fremtidige søksmål.

Google trenger vern mot tvilsomme søksmål, og legger rundt fem milliarder kroner på bordet for 4.000 patenter fra konkursboet etter telekomleverandøren Nortel, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

- Vi bygger et vern mot frivole søksmål med dubiøst opphav rettet mot vår intellektuelle eiendom, skriver juridisk sjefsrådgiver Kent Walker i Google i en bloggartikkel.

Brannskadesalg

De fem milliardene er startbudet i en auksjon om rettigheter til det store gross av patenter Nortel har skaffet seg opp gjennom årene. Sannsynlige konkurrenter er blant annet Apple og Nokia.

Patentene omfatter et bredt felt innen trådløs kommunikasjon, mobile enheter, infrastruktur, optiske patenter og datanettverk, internetteknologier, lyd / tale og pc-er.

- Søksmål basert på tynt grunnlag og svake programvarepatenter har eksplodert i det siste. Patentsystemet skulle i utgangspunktet gi arbeidsro og belønne innovasjon, men er blitt et støyområde for dilettanter og småsvindlere, skriver Kent.

Google bruker mye av samme argumentasjon som Microsoft og IBM har brukt tidligere når det har blitt hett omkring forretningspraksis, innovasjon og rettighetsforsvar. Selskapet hevder at et langsiktig mål er å reformere patentsystemet i USA. Det siste halve året har patentsystemet og det juridiske systemet gitt rom for en mengde større og mindre søksmål hvor noen faktisk ser ut til å bli avgjort i rettssalene.

En kilde til snodigheter

Konkursboet etter Nortel er blitt et ynglested for rare oppkjøp med uklare mål. For to uker siden handlet Microsoft, hovedkonkurrenten til Google, over 600.000 ip-adresser.

Den gamle telekom-kjempen hadde opphavet sitt i selskapet til telefonoppfinner Alexander Graham Bell.

Juss Og It