Google ut av Apple-styret

Google ut av Apple-styret

Eric Schmidt syns produktene til Apple begynner å ligne for mye på Googles.

Googles toppsjef Eric Schmidt har sagt fra seg stillingen i styret til Apple. Han mener at selskapene beveger seg for mye i samme bane.

Schmidt har siden 2006 vært en rådgiver i styret til Apple. Tidligere har Schmidt jobbet hos Novell og Sun. Begge selskaper er, akkurat som Apple, store konkurrenter til Microsoft.

Overlapp

Ifølge en offisiell pressemelding har Schmidt forlatt Apple frivillig, fordi selskapene har for mye overlapp. Avskjeden er også godkjent av Apples-sjef Steve Jobs, ifølge meldingen.

Apple og Google har i mange år samarbeidet for å kombinere produktene sine, særlig med tanken å lage en felles buffer mot Microsoft.

LES OGSÅ:

Men nå har selskapene også blitt konkurrenter. På mobilmarkedet for eksempel, utviklet Apple sin Iphone, mens Google laget et operativsystem for mobiler, Andriod. Google jobber også med er operativsystem for pc-er, Chrome OS, som blir en direkte konkurrent for Apples OS X.

Granskes

Schmidt har i det siste ofte måtte forlate styrerommet når konkurransefølsomme temaer kom på bordet.

"Når Google lager produktrer som ligger på Apples domene, er det ikke hensiktmessig å være med på styremøter. Han kunne ikke delta på store deler av møtene", skriver Jobs i pressemeldingen.

Men Schmidts avgang er kanskje ikke helt frivillig. Den følger rett etter at den amerikanske handelskomiteen FTC (Federal Trade Commission) har annonsert å starte en gransking etter forholdene mellom Google og Apple.

Samtidig foregår det en undersøkelse av Apples App Store, markedsplassen for programvare for Ihone. Apple kastet nylig ut applikasjoner som Google hadde utviklet.

LES OGSÅ:

Les om:

Juss Og It