Iphone-svindler dømt til fengsel

Iphone-svindler dømt til fengsel

Norsk kvinne lurte 30 betalende kunder til å tro at de kjøpte ny Iphone.

Via seks ulike nettsteder lokket den 23-årige kvinnen ut forskuddsbetaling fra nær 30 nordmenn som ville ha ny Iphone. Men selv om kundene overførte beløpet, måtte de se langt etter telefonen.

Nå er kvinnen dømt til bedrageri for nær 100.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv. Dommen er på 90 dagers fengsel for bedrageri.

- Folk betalte på forskudd for telefoner de aldri fikk, sier seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet, til DN.

- Lurt av bakmenn

23-åringens advokat, Espen Wangberg, har anket dommen. Kvinnen hevder hun har blitt dratt med inn i svindelen av bakmenn, men hun ønsker ikke å si hvem disse er. Advokatens oppfatning er at kvinnen hadde inntrykk av at det var snakk om vanlig forretningsvirksomhet, der signalene fra bakmennene hadde vært at «dette ordner seg».

Wangberg peker på at kvinnen, som inntil nylig drev et hudpleiefirma, ikke er i nærheten av å ha den kompetansen som trengs for å drive en slik forretningsvirksomhet.

- Dette dreier seg om profesjonelle nettsider, sier han til DN, men ønsker ikke å spekulere i hvorfor kvinnen ikke ønsker å oppgi hvem som står bak.

- Må ha blinket varsellamper

Ifølge dommen satte et av svindelofrene i gang egne undersøkelser. Hun skal ha fått opplyst fra 23-åringens familie at kvinnen hadde en nær bekjent som hadde drevet med denne typen virksomhet i lang tid.

Forbrukerombudet fikk to av de seks nettsidene stengt allerede i 2008. Men 23-åringen opprettet nye nettsider og nye kjøpere meldte seg. Noen måneder etter at de to nettsidene ble stengt, ble kvinnen kalt inn til avhør, men bedrageriene fortsatte.

«I alle fall etter at hun ble kjent med at det var innledet politietterforskning på nyåret 2009 må det ha blinket noen varsellamper i henne,» står det i dommen.

Juss Og It