Microsoft får ikke selge Word

Microsoft får ikke selge Word

Programvaregiganten forbys å selge Microsoft Word i USA i fersk dom.

Dette er ingen ekstremt forsinket aprilspøk, en dommer i Texas bestemte i går at Microsoft ikke skal få selge Word på grunn av patentbrudd. I tillegg må de ut med 40 millioner dollar for patentbruddet og over 37 millioner dollar i forhåndsdomsrenter.

Det er selskapet I4i som klaget inn selskapet for brudd på XML-patenter. Helt konkret vil dommen «forby Microsoft fra å selge eller importere alle Microsoft Word-produkter som har mulighet til å åpne .xml, docx eller .docm-filer med spesialtilpasset XML til USA.»

Vil anke

Microsoft har 60 dager på seg til å klage på dommen, skriver Seattle Pl.

Microsoft vil ifølge IDGs nyhetstjeneste ikke si hvilken påvirkning dette vil få for Word-salget, men meddeler at saken vil bli anket. De mener blant annet at I4i-patentet er ugyldig

Om anken ikke skulle gå gjennom, kan dog Microsoft alltids bygge en vei rundt eller simpelt hen kutte ut det berørte i Word.

Men avgjørelsen trer uansett ikke i kraft før om 60 dager.

Vil selge støtte

Det er ikke første gang I4i angriper Microsoft. Tidligere i år fikk de 200 millioner dollar fra Microsoft, som satte kroken på døra i en patentsak I4i startet i 2007. Dette også i Texas, som er kjent for å være en trygg havn for slike patent-saker.

Selskapet lever av å selge løsninger for å tilpasse former og maler i XML-filer. Loudon Owen, talsperson for I4i, sier håpet er at folk som vil bruke spesialtilpasset XML i Word-filer nå tar kontakt med selskapet for å kjøpe støtte.

Microsoft påpeker at I4i selv er avhengig av Word for at økosystemet skal gå rundt. Patentet Microsoft er dømt for brudd på, er en metode for å lese XML-filer. Det er derfor ikke usannsynlig at de to partene inngår et forlik.

Saken er oppdatert, les:

Rask Word-høring for Microsoft

Juss Og It