Milliardær saksøker norsk it-selskap

Milliardær saksøker norsk it-selskap

Alexander Vik hevder han ble overfakturert, saksøker Conduct for 26 millioner kroner.

Alexander Vik og tre av hans nettlotto-selskaper krever 26 millioner kroner fra fra det norske it-selskapet Conduct, som selv omsatte for 27,3 millioner kroner i 2010, melder Finansavisen. Årsaken skal være overfakturering.

Conduct selv mener søksmålene egentlig dreier seg om 2,2 millioner kroner selskapet har til gode hos Viks selskap Otto Malta Limited.

- Å gå til motangrep og fremme motkrav er en kjent taktikk for å legge press på den andre parten, sier Conducts prosessfullmektig, partner Jeppe Normann i Finansavisen.

Det er i så tilfelle ikke første gang. Vik satte i 2009 krav på 20 milliarder fra Deutche Bank som svar på en stevning fra banken som ønsket oppgjør for valutahandler som ble utført i 2008.

Tre Otto-er og en Vik

Tre av Viks lotteri-selskaper står bak søksmålet som ble innlevert i julen 2010, Nordic Lottery Systems, Otto Malta Ltd. og Otto Marketing Services.

De tre selskapene hevder Conduct overfakturerte for 26 millioner kroner i preioden 2006 til 2009 mens de jobbet med å utvikle nettspillet Playotto.

Men produktet var ikke godt nok, mener saksøker.

- De har levert oss et system som var ubrukelig, spaghettisoftware, sier VIks kontaktperson i Norge, Hans Eirik Olav som også er styreleder i Nordic Lottery Systems i Finansavisen.

Styr rundt Jira-bruk

Prosjektstyringeverktøyet Jira ble brukt under utviklingen av Playotto-programvaren.

Viks selskaper og Conduct er uenige om Jira ble brukt for å føre konsulenttimer, eller om det bare var brukt som prosjektverktøy.

I stevningen heter det at "både ledelse og styrets medlemmer må ha kjent til" overfaktureringen, og er "solidarisk forpliktet" sammen med de største eierene i Conduct. Disse er "antatt å ha fått et betydelig utbytte", mener saksøker.

Prosessfullmektig Normann ser ikke helt poenget med å trekke inn aksjonærene i søksmålet, og kaller det "absurd".

Conduct krever 2,2 millioner av Otto Malta Ltd. i et motsøksmål, og mener summen skulle være betalt i løpet av sommeren 2009.

Saken skal gå over fem dager i Oslo tingrett i august.

Juss Og It