Penis-spammer stolt av milliardbot

Penis-spammer stolt av milliardbot

Nekter å betale et øre, og satser i stedet på å bli rik av kjendisstatusen.

Kanadiske Adam Guerbuez er idømt en bot på svimlende 873 millioner amerikanske dollar - 5,1 milliarder norske kroner - etter å ha sendt mer enn fire millioner beskjeder med reklame for penisforstørrelse, marihuana og pornografi på Facebook.

Guerbuez ble funnet skyldig allerede i 2008, og boten er fortsatt den største for brudd på den føderale antispam-loven i USA. Guerbuez møtte imidlertid aldri opp for å forsvare sin ankesak i distriktsretten i Nord-California, og Facebook gikk derfor til det kanadiske rettssystemet for å forfølge saken der. I forrige uke ble det klart at en domstol i Quebec opprettholder kravet fra Facebook.

Til Canadian Press har Montreal-mannen fortalt at han har søkt konkursbeskyttelse, og derfor ikke har tenkt å betale så mye som en krone til Facebook. I stedet forsøker han å snu hele situasjonen til sin fordel.

Lever livet

I stedet for å betale, håper han faktisk å tjene en slant. Guerbuez, som nå markedsfører seg selv som «the 873 million man» forsøker nemlig å utnytte sin plutselige kjendisstatus til en bok- eller film-avtale.

- Om du vil diskutere en bok-avtale eller et filmprosjekt kan du ta kontakt, skriver han på sin blogg.

Guerbuez stjal passord til Facebook gjennom nettfiskeangrep og brukte en hær av hackede datamaskiner, et såkalt botnett, til å logge seg inn på kontoene uten autorisasjon, hevder Facebook ifølge retttsdokumentene.

Om dette stemmer risikerer optimisten også kriminell rettsforfølgelse, i tillegg til den sivile dommen.

Men i stedet for å bli deprimert av milliardregningen, ser han ut til å nyte oppmerksomheten. I dag har spammeren innkalt til pressekonferanse. Ellers har han fylt opp bloggen og nettsiden sin med bilder og videoer som viser hvordan han lever et høytsvevende liv i Las Vegas og Beverly Hills.

Mannen bruker penger på dyre restauranter slik som Montreals Quene De Cheval, iført kostbare smykker som kunne gjort selv Mr. T misunnelig. Den kriminelle aktiviteten har tydeligvis gitt mannen inntekter, som han ikke er redd for å bruke opp før saken er ferdigbehandlet i rettsapparatet.

Guinness rekordbok

Etter at dommen ble opprettholdt i kanadisk rett, skrev Guerbuez følgende på sin egen nettsider:

- Jeg ser frem til solide presseoppslag nok en gang.

På nettsiden hans ligger det også blant annet en Youtube-video der Guerbuez viser et trofé med en voksfigur av ham selv, naturligvis påtrykt teksten «873 Million Dollar Man» (se nederst i saken).

Verdens potensielt mest berømte spammer har også en bloggpost der han ber media ta kontakt angående triumfen ved å havne i Guinness rekordbok, der han nå er notert som innehaver av den største boten under «CAN SPAM»-lovgivningen.

Guerbuez er forøvrig, ikke overraskende, bannlyst fra Facebook.

Juss Og It