Piratene kjøper mest musikk

Piratene kjøper mest musikk

De som laster ned ulovlig musikk, kjøper ti ganger mer enn andre netthandlere.

Pirate Bay-bakmennene ble forrige uke dømt for å bidra til spredning av ulovlig materiale.

Men en ny undersøkelse kan tyde på at piratnettstedene ikke bare gjør skade for bransjen.

LES OGSÅ:

Fengsel for Pirate Bay-tiltalte

Ifølge en undersøkelsen fra BI, "Kulturkonsum i krisetider", er det personer som laster ned gratis og ulovlig musikk fra nettet som samtidig er mest ivrige etter å kjøpe musikk lovlig på samme arena.

Aftenposten forteller at "piratene" bruker ti ganger så mye penger på lovlig musikk på nettet, i forhold til de som aldri laster ned ulovlig materiale.

- Resultatene kan tyde på at det lastes ned dobbelt så mye betalt musikk som gratis, og det er altså de som oppgir at de laster ned gratis som faktisk er de desidert største kundene av betalt musikk på nettet, forteller høyskolelektor Audun Molde ved BI til avisen.

LES OGSÅ:

Fryder seg over pirat-dommen

Flere kunder på Platekompaniet forteller i samme avis at de bruker nettets piratkanaler for å orientere seg i musikkverdenen, og kjøpe så den musikken de liker på cd eller som mp3 senere. "Piratene" er rett og slett over gjennomsnittet musikkinteresserte, kan det se ut til.

Men Bjørn Rogstad i EMI ser ikke helt den store gladhistorien i det hele.

- Det er én ting vi ikke kommer unna, og det er at forbruket av musikk øker, samtidig som omsetningen synker. Det kan ikke forklares på noen annen måte enn at den ulovlige nedlastningen går ut over dt lovlige salget av musikk, sier han til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Alle støtter Pirate Bay

Juss Og It