Piratpartiet kan nå parlamentet

Piratpartiet kan nå parlamentet

Ifølge meningsmåling får Piratpartiet flere seter i Europaparlamentet.

Piratpartiet får 7,9 prosent av velgerne i ny svensk meningsmåling, skriver Computersweden.

Det gjør partiet til det tredje største i Sverige etter ”Socialdemokraterna” og ”Moderaterna”. Klarer Piratpartiet å holde på oppslutningen frem mot EU-valget som snart går av stabelen, ligger partiet an til å få flere seter i Europaparlamentet.

Det svenske Piratpartiet jobber for frihet på nettet, og er i opposisjon til de etablerte partiene i rekke internettrelaterte spørsmål.

På partiets hjemmesider skriver de blant annet:

”Det är viktigt att få behålla rätten till ett privatliv och rätten att kunna kommunicera fritt via e-post, telefon eller brev. Det ska kännas tryggt att använda internet. Därför ska staten inte göra intrång i privatlivet och jaga en hel ungdomsgeneration. Internet blir i stället tryggare med en balanserad upphovsrätt som låter folk ta del av kultur.”

LES OGSÅ: Pirat på privaten

Partiets fremgang har ikke gått upåaktet hen hos de andre partiene. Ifølge en artikkel i Svd.se begynner nå de etablerte partiene å vike fra sine tidligere standpunkter om personvern og blitt mer internettvennlige.

- Da beslutningene ble tatt, var det med en god begrunnelse. Men nå ser vi hvor mange forskjellige forslag som faktisk ligger ute. Rapporten er et signal om sosialdemokratene i parlamentet er klare for omgjøre vår politkkk og ikke være bundet av tidligere standpunkt, sier Göran Färm i Sosialdemokraterna til avisen.

Rapporten han viser til ble laget av partiet hvor de har gått igjennom problemstillinger og konsekvensen av EUs lovforslag i forhold til personvern og rettsikkerheten.

LES OGSÅ: - Viktig personvern-satsning

Les om:

Juss Og It