Piratsidene legger ned i frykt

Piratsidene legger ned i frykt

Nordicbits, Powerbits, Piratebits, MP3nerds, SeedIT og Wolfbits legger ned etter Pirate Bay-dommen.

Det kan se ut til at svenske sider for ulovlig fildeling legges ned en etter en.

Siden Torrentfreak.com forteller at en rekke bittorrent-trackere, sider som videreformidler informasjon om hvor man finner kopiert materiale på lik linje som Pirate Bay, er nede for telling.

Dette skal inkludere Nordicbits, Powerbits, Piratebits, MP3nerds, SeedIT og Wolfbits. Mange av disse skal være administrert fra Sverige, og alle skal ha gitt seg i kjølvannet av den harde Pirate Bay-straffen.

Siden, som følger nøye med på slik aktivitet, skriver at det kan dreie seg om "den største frivillige kollapsen noensinne".

Hviler i fred

Mange av sidene har sluttet å respondere og gir bare en feilmelding om du går inn på dem, andre videresender deg til annonser og siden Nordicbits.org gir deg en forklaring på hvorfor de ga seg.

- Under disse omstendighetene må vi stenge siden, skrives det.

- Vi har ikke tid til å kode, vi har ingen interesse av å gjøre det og vi har ikke mer penger. Den største grunnen er The Pirate Bay-saken. Vi takker alle som gjorde Nordicbits mulig; brukerne, opplasterne, "seederne", moderatorne og administratorene, skriver de videre, før de avslutter med sin tekstbaserte gravstøtte:

"RIP Nordicbits (2005-04-10 - 2009-04-17)"

Etterlyser mer baller

Ifølge Torrentfreak.com går nå ryktene i miljøet om at enda et dusin sider skal gi seg i tiden fremover. Swebits skal ha stengt trackeren, uten å ha stengt ned selve nettsiden. Det kan dermed se ut til at bransjens dom over Pirate Bay har fått den effekten de håpet på. Men interessant nok, er Piratebay.org tilsynelatende fullt operativ fortsatt.

Leserne på "pirat-nettavisen" forteller at også andre trackere enn de omtalte er nede for telling, og lurer nå på hva som skjer.

- Feiginger! sier en av de som har kommentert artikkelen.

- Hvorfor stenge disse, når den mest kjente siden ikke er påvirket? Hvor er ballene deres, Sverige?

Juss Og It