Rask Word-høring for Microsoft

Rask Word-høring for Microsoft

Microsoft får forsvare seg mot Word-forbudet allerede i dag.

Et panel med føderale dommere har innfridd Microsofts ønske om hurtiganking av dommen som forbyr selskapet fra å selge Word 2003 og Word 2007 i USA fra 10. oktober. Bakgrunnen for dommen er et patentsøksmål mot selskapet på grunn en XML-funksjon.

18. august sendte Microsoft inn et forslag der de ba om å få slippe å forholde seg til dommen frem til anken er gjennomgått. Programvaregiganten hevder Word-forbudet vil være massivt ødeleggende for deres salg og også salgene til partnere som Dell og HP.

En patentadvokat med 17 års erfaring har sagt Microsoft kjapt kan klare å omgå problemet ved å slå av funksjonen, men Microsoft sier de ikke rekker dette innen 10. oktober.

Kjapp saksgang

Ankeretten har nå snekret sammen kalenderen for hvordan saksgangen vil gå videre. Innen slutten av forretningsdagen i dag må Microsoft legge frem hovedargumentene sine i saken for et panel på tre dommere. Saksøkeren, I4i, skal svare på dette innen 8. september. Dernest skal Microsoft respondere på dette innen klokken 12 den 14. september.

Siste biten i kaka for denne omgang er en muntlig høring 23. september, under tre uker før dommen trer i kraft. Ankeretten vil noe tid etter dette komme til en slutning.

Begge parter gleder seg

Styreformann i I4i, Looudon Owen, er helt komfortabel med at ankesaken behandles så kjapt.

- Det forventede tidsskjemaet til ankeretten er satt pris på og ønsket velkommen av I4i. Vi er sikre på at vi vil seire, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Microsoft-talsmann Kevin Kutz sier selskapet står fast ved uttalelser de kom i forrige uke:

- Som vi har stått fast ved gjennom denne prosessen: Vi tror bevisene helt klart demonstrerer at vi ikke krenker patenter og at I4i-patentet er ugyldig. Vi ser frem til å få bragt denne saken fremfor ankeretten.

Juss Og It