Saksøkes for demo-juks

Saksøkes for demo-juks

Hevder demoversjoner av Symantecs programmer feilaktig rapporterer feil og lurer deg til å kjøpe fullversjonen.

Søksmålet dreier seg om tre av Symantecs produkter: PC Tools Registry Mechanic, PC Tools Performance Toolkit og Norton Utilities og er levert tingsretten i California i USA, ifølge Computerworld USA.

Feil som ikke eksisterer

Saksøker James Gross fra Washington i USA hevder at demo-versjonene av de tre sikkerhetsproduktene er designet slik at de alltid finner problemer på datamaskinen, uansett om maskinen faktisk har problemer eller ikke.

Demo-programvaren tilbyr gratis undersøkelse av maskinen, men man må kjøpe produktet for å rette feilene som blir funnet.

- Symantec designet programvaren sin til å rapportere på en svært illevarslende måte at datamaskinen har alvorlige feil og sikkerhetsproblemer uavhengig av den faktiske tilstanden til datamaskinen, heter det i søksmålet.

Gross mener derfor at Symantecs produkter kan betegnes som scareware (programvare som overdriver forskjellige sikkerhetsproblemer for å lure brukere til å kjøpe dyr og unødvendig programvare).

Et team av sikkerhetseksperter, innleid av Gross advokater, hevder at problemene som Symantecs demoprogrammer finner og flagger en rekke problemer som "høy risiko" eller "høy prioritet" på langt nær ikke er alvorlig.

De hevder videre at programvaren rapporterer problemer uten først å ha gjennomgått datamaskinen etter feil.

- Symantec har tjent og vil fortsette å tjene penger ved å narre kundene til å tro at datamaskinene deres er i faresonen for å bli - eller allerede er - alvorlig skadet, og at å kjøpe skadevaren er nødvendig for å "reparere" problemene, heter det i søksmålet.

Gross håper på erstatning fra Symantec for seg selv og for alle amerikanske kunder som har kjøpt ett av de tre programmene.

Vil forsvare seg

Symantec, på sin side, nekter at de har gjort noe galt.

- Symantec mener det ikke ligger noe i dette søksmålet, og vil forsvare saken. Flere uavhengige tredjeparter har testet og gitt positiv anmeldelse av disse produktene, noe som bekrefter effektiviteten og funksjonaliteten av dem, heter det i en melding fra selskapet.

Les om:

Juss Og It