Stenger engelsk Wikipedia

Stenger engelsk Wikipedia

Dugnadsleksikonet stenges i 24 timer 18. januar i protest mot kontroversielle lovforslag.

Nå skal Wikipedia protestere politisk mot Stop Online Piracy Act (SOPA) og Protect Ip (PIPA).

I protest mot de kontroversielle forslagene, vil engelsk Wikipedia stenges 24 timer 18. januar.

- Hvis de går gjennom vil disse lovgivningene skade det frie og åpne internett og fremskaffe nye verkyøt for sensur av internasjonale nettsider innad i USA, forklarer Jay Walsh i Wikipedia.

Opposisjon

De siste 72 timene har over 1800 Wikipedianere diskutert hva de kan gjøre for å forhindre SOPA og PIPA - så stort engasjement har Walsh og gründer Jimmy Wales aldri sett før. Flesteparten ble enige om å skape blest ved å stenge ned den populære tjenesten i 24 timer.

- I dag har Wikipedianere verden rundt talt ut om sin opposisjon til den destruktive lovgivningen, sier Wales.

- Dette er ekstraordinært tiltak å ta for vårt miljø, og vi beklager at vi forhindrer verden tilgang til Wikipedia for til og med et sekund, men vi kan simpelt hen ikke ignorere det fkatum at SOPA og PIPA setter prinsippet om ytringsfrihet i fare både i USA og i utlandet, og setter en skremmende presedens for internettsensur verden rundt.

Uvisst om norskutgaven mørkleggges

- For øyeblikket er det ingen enighet på bokmålsutgaven av #Wikipedia om å ha noen markering mot #SOPA og/eller #PIPA. På nynorskutgaven av #Wikipedia er det ikke diskutert om det skal være noen markering mot #SOPA og/eller #PIPA, kvitrer John Erling Blad fra det norske Wikipedia-miljøet.

Juss Og It