Telenor krever 266 millioner av IBM

Telenor krever 266 millioner av IBM

Tapene etter den mislykkede IBM-avtalen er mye større enn ventet.

"Skal kjøpe it for to milliarder" skrev Computerworld i oktober 2004. Avtalen forpliktet EDB og Telenor til å kjøpe maskinvare, programvare og tjenester fra IBM på til sammen to milliarder kroner. EDB skulle ta 1,7 milliarder kroner av regningen, mens Telenor skulle stå for 300 millioner kroner.

"Telenor saksøker IBM" skrev vi i august i fjor. Hva kranglene gikk ut på ville ikke noen ut med, men det skulle dreie seg om minst 100 millioner kroner.

"Telenor vraker IBMs milliardkontrakt" skrev vi i oktober samme år. Da var kontrakten avsluttet, mens søksmålet fortsatt skulle gjennomføres.

Store tap

Og i dag skriver vi altså at Telenor krever 266 millioner av it-giganten. Det er Dagens It som kan melde om oppdateringen i saken.

- IBM misligholdt sine forpliktelser etter avtalen. Det oppstod forsinkelser og leveransene var mangelfulle (...) Telenor mener at IBM med dette har utvist grov uaktsomhet, og krever erstatning for et samlet tap på 266 millioner kroner, med tillegg av renter og saksomkostninger, skriver Telenors advokater i sitt sluttinnlegg til rettssaken ifølge nettstedet.

Klarte ikke jobben

Tapene var altså mye større enn det det ble spekulert i i fjor, med hele 266 millioner kroner i bokførte tap.

Rettsaken skal i gang 5. oktober, og vare i hele seks uker. Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas skal vitne, det samme skal teknisk direktør Witold Sitek og konserndirektør Morten Karlsen Sørby. For IBM møter blant annet norgessjef Morten Thorkildsen.

Juss Og It