Utro tjenere i Dell og AMD

Utro tjenere i Dell og AMD

FBI mener fire sjefer har tjent millionbeløp på salg av innsideinformasjon.

Fire sjefer i fire teknologiselskaper er arrestert i USA, anklaget for å ha solgt innsideinformasjon om sine arbeidsgivere, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Informasjonen skal ha blitt solgt til markedsfirmaet Primary Global, og sjefene skal ha hevet svært høye "konsulenthonorarer" for å spre informasjonen.

Markedsselger sparket

Markedsselskapet rekrutterer eksperter fra en rekke industrier, deriblant teknologiindustrien, for å kunne selge informasjon om trender. Men en av firmaets selgere, James Fleishman, skal ifølge justisdepartementet i USA ha gått over en grense og solgt innsideinformasjon til hegdefond.

- Informasjonen som ble gitt av de fire ”konsulentene” gikk langt over hva som er tillatt i markedsforskning, har FBI uttalt.

Utover å bekrefte at de fire teknotoppene har jobbet som konsulenter for selskapet og at den aktuelle selgeren har blitt permittert, har Primary Global ikke ønsket å kommentere saken, men Fleishman har blitt arrestert av FBI for forholdene.

Dell-sjef sa seg skyldig, AMD-sjef etterforskes

En av Dells tidligere produktleveransesjefer, Daniel Devore, er blant de arresterte. Han har allerede sagt seg skyldig, og skal ha tjent 869.000 kroner på sin bigeskjeft mellom 2007 og 2010.

Han ga innsideinformasjon om Dells leverandører, deriblant Western Digital og Seagate, men har altså ingen jobb i selskapet lenger. Dell har sagt de fullt ut vil samarbeide med myndighetene for å oppklare denne saken, og fremhever at selskapet forplikter seg til «høyeste standard av etikk og integritet».

I AMD har tidligere sjef for en produktleveranse blitt arrestert, Mark Longoria. Han skal ha tjent 1,2 millioner kroner på to år på sitt sidesprang. AMD sier de føler seg som et offer i saken. Anklagede skal ha forlatt selskapet i oktober i år, og AMD fremhever også at de fullt ut vil samarbeide med myndighetene for å oppklare saken.

Flextronics, TSMC

Fra Flextronics International, en av Apples partnere, har Walter Shimoon, seniordirektør for forretningsutvikling blitt arrestert. Han skal ha utgitt «høyst konfidensiell informasjon om salgsprognoser og nye funksjoner i Apples kommende Iphone-telefon», ifølge FBI, som sier mannen har tjent 131.000 kroner.

Fra Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) har regnskapssjef Manosha Karunatilaka blitt arrestert. Han skal ha gitt ifnromasjon om salg og utsendelser.

FBI understreker at forholdene fortsatt er under etterforskning.

Les om:

Juss Og It