Vil stanse Skype-salget

Vil stanse Skype-salget

Microsofts kjøp av Skype ble godkjent av EU sent i fjor. Nå vil Cisco få EU til å snu.

Cisco har i dag meldt at de påklager EU-godkjennelsen av Cisco-salget til Microsoft. Det melder Computer Sweden.

Anken er begrunnet med Microsofts planer om å integrere Skypes kommunikasjonsteknologi i flere av sine produkter.

Ønsker standard

Cisco er bekymret for at integrering av Skype-teknologien vil låse fast brukerne, selskapet vil at Microsoft skal bruke standardiserte komunikasjonsprotokoller i Skype.

På den måten kan applikasjonen kommunisere med andre plattformer.

Slik det er i dag kan Skype ikke kommunisere med applikasjoner fra andre leverandører som følger industristandarden for ip-telefoni, H.264 og SIP (Session Initiation Protocol).

Hindrer fri konkurranse

Marthin De Beer, Cisco-sjef for groupware, mener Microsoft bryter de europeiske konkurransereglene ved å ikke holde seg til industristandardene.

- Microsoft planlegger å integrere Skype eksklusivt på sin kommunikasjonsplattform Lync Enterpriose. Det kan føre til at virksomheter blir innelåst, og bare vil kunne kommunisere med andre som bruker Microsoft Lync Enterprise, skriver De Beer i et blogginnlegg.

Cisco opplyser at de har forsøkt å samarbeide med Microsoft om å sikre interoperabilitet mellom Skype og andre plattformer, men at forhandlingene har gått i stå.

Microsoft svarer

- EU-kommisjonen undersøkte oppkjøpet nøye, en undersøkelse som også Cisco deltok i, og oppkjøpet ble godkjent uten innvendinger, sier en talsperson for Microsoft.

Selskapet regner med at EU-kommisjonens beslutning vil bli stående, også etter anken er behandlet.

Ankefristen for oppkjøpet går forøvrig ut denne uken.

Les om:

Juss Og It