Yo! Se hvem som vant over Sap

Yo! Se hvem som vant over Sap

Årets snodigste navnesak er avgjort, og Sap fikk smake et skikkelig hiphop-nederlag.

Svenske rettsaler har i år vært belemret med en navnefeide mellom den tyske it-giganten Sap og det, til sammenligning, lille svenske webselskapet Wussap. Det var Sap som dro Wussap inn for patentretten, fordi de mente navnet Wussap ligner for mye på Sap.

I patentrettsalen argumenterte de med at selskapet Wussap i sin navnelikhet også skaper en uheldig hiphop-kobling til Sap. Det ble vist Youtube-klipp av en amerikansk ølreklame der det ble snakket hiphop-slang så vel som en amerikansk gangsterhiphop-låt i bevisførelsen.

Klage avvist

Wussap forsøkte på sin side å si at Wussap henspiller på begrepet «What's up», og dermed ikke har noe med Sap å gjøre. De argumenterte også med at de mener Sap uttales S-A-P.

Les mer (og se videoene SAP mente ga selskapet et ufortjent hiphop-stempel):

Sap rap-saksøker svenske Wussap

Men snipp, s(n)app, snute, den svenske patentdomstolen har nå tatt sin avgjørelse. SAP-klagen avslås, og Wussap får fortsatt hete Wussap, skriver vår søsteravis Computer Sweden som har fulgt den lattermuskelvekkende saken med stor iver.

Patensstyret skriver at det ikke finnes grunn til å se at navnene kan forveksles, eller som det er formulert på svensk patentrettsapparat-språk: «(...) inte framkommit att något av märkena ger upphov till ett föreställningsinnehåll som bör beaktas vid bedömning av frågan om förväxling».

Kan ankes

Patentretten mener videre at navnet Wussap, uavhengig av uttale, «ved en helhetsbedømmelse» skiller seg tilstrekkelig fra Sap. En av gründerne i Wussap, Niclas Holm, er lettet.

- Flott! Nå håper vi dette er over, så vi kan utvikle verdens beste tjeneste for sosial websurfing, sier han til Computerworlds svenske søsteravis.

Sap har fortsatt mulighet til å anke saken til Høyeste Forvaltningsdomstol i Sverige.

Juss Og It