Håndgranat med kamera

Håndgranat med kamera

Ny Bond-enhet skal hjelpe britiske soldater i krigssoner som Afghanistan.

Britiske soldater kan snart bruke I-Ball, et kamera som kastes i potensielt farlige omgivelser. Informasjonen som kommer fra kameraet brukes for å vurdere om man fysisk skal gå inn i et område.

Dette melder BBC.

I-Ball er utviklet av de skottske firmaet Dreampact, som har spesialisert på nye teknologier for militære mål.

Bakholdsangrep

Den nye enheten kan skytes med en granatkaster, eller kastes for hånd. Kameraet gir et 360 graders perspektiv, og aktiveres med en gang den er kastet. Bildene forteller om områder er trygt, eller om det ventes et bakholdsangrep.

Britiske militære ønsker å ta I-Ball i bruk i Afghanistan, hvor det er vanskelige forhold å jobbe under. Utfordringen i enheten er å få stabile bilder, selv om den flyr gjennom lufta.

Ideen oppstod etter en konkurranse hvor Det britiske forsvaret ba om nye ideer til å bruke teknologi. Andrew Baird, teknodirektør for Det britiske forsvaret, er entusiastisk over det James Bond lignende verktøyet.

- Selv om teknologien bak kameraballen er i startfasen, synes vi det er en interessant nyvinning med potensialet for militær bruk. Spesielt i vanskelige terreng som byer hjelper dette stort, sier han til BBC.

Kameraer Og Fotografi