Kamera-spekulasjoner om iPad

Kamera-spekulasjoner om iPad

Flere ting tyder på at iPad skulle hatt kamera.

En av skuffelsene da Apple lanserte iPad i forrige uke, var mangelen på iSight-kamera, webkameraløsningen Apple bruker i sine bærbare Mac-er og iMac.

Før lanseringen gikk det rykter om at tavle-pc-en ville ha både ett og to kameraer (et foran og et bak).

Dette ville gjøre det mulig å for eksempel holde videokonferanser og chatte ansikt til ansikt over internett.

Flere bevis

Bilder fra reparasjonsfirmaet Mission Repair avslører nå at Apple faktisk hadde planer om å putte et kamera i iPad. Firmaet, som reparerer diverse Apple-maskinvare, skal ha fått tilsendt en rekke nye iPad-deler, deriblant en metallramme hvor det nærmest så ut som om det var «reservert» plass for et kamera (se artikkelbildet).

Mission Repairs oppdagelse er ikke den eneste. CrunchGear oppdaget en dialogrute i den nye iPad-simulatoren som følger med iPhone SDK 3.2 som viser muligheten for å ta bilder med iPad.

I tillegg melder Engagdet at programvaren i iPad har støtte for videosamtaler, noe som kanskje tyder på at kameraet var tenkt å sitte på forsiden, skriver Macworld.se.

Svenske Macworld skriver også at prototypen som Steve Jobs brukte ved presentasjonen av iPad har kamera. Se 9 minutter og 22 sekunder inn i videopodcasten.

Hvorfor ble det av?

Spørsmålet nå mange stiller seg er hvorfor iPad-en nå ikke kommer med kamera. Skyldes det en produksjonsfeil eller kommer det en ekstra overraskelse når tavle-pc-en blir tilgjengelig i slutten av mars?

Kameraer Og Fotografi