Kraftigere blits til mobilen

Kraftigere blits til mobilen

Ny led-blits til mobilen skal være like kraftig som flomlys.

Selskapet STMicroelectronics har utviklet en ny lyskontroller, STCF04, til kompaktkameraer og mobiltelefoner. Den nye led-kontrolleren skal øke lysstyrken på den innebygde led-pæra fra noen få Watt til over 40 Watt. Ifølge produsenten skal det tilsvare omtrent like mye lys som et utendørs flomlys kan levere.

Smarttelefoner har etter hvert fått relativt gode kameraer, i alle fall så lenge det er lyst der du tar bilder. Så fort det blir litt mørkere blir derimot ikke sluttresultatet like godt. Telefonen må enten sette ned lukkertiden betraktelig, eller øke iso-hastigheten for å klare å ta bilder, med kornete og mørke fotografier som resultat. Selv med kameralys i telefonen blir resultatene ofte ganske så som så, siden de som oftest ikke er i stand til å levere nok lys til å gi et godt resultat.

Om STMicroelectronics lovnader viser seg å stemme, kan disse problemene snart være en saga blott.

Ved siden av å levere langt sterkere blitsfunksjonalitet, skal den nye kontrolleren også gi deg langt flere innstillingsmuligheter for fotolyset. Det skal ifølge selskapet være mulig å justere lysstyrken over åtte nivåer når du skal ta bilder, eller hele 12 styrkenivåer om du bruker lyset som lommelykt.

Det er ventet at produksjon av de nye kontrollerne skal starte opp i løpet av første kvartal i år, og er vi heldige tar det ikke alt for langt tid før de dukker opp i smarttelefoner, slik at det endelig går an å ta gode bilder annet enn i dagslys.

Kameraer Og Fotografi