Med kamera i bakken

Med kamera i bakken

Liquid Image vil vise sine nytuviklede og spennende slalom- og snøbrettbriller på årets CES-messe.

Det amerikanske selskapet Liquid Image har laget verdens første slalombrille med innebygd digitalkamera. Selskapet lager fra før av en rekke dykkermaskemodeller med innebygd kamera. De nye brillene, kalt Summit Series 335 Snow Camera Goggle, er utstyrt med en vidvinkellinse som gjør det mulig å filme eller ta bilder av alt som skjer rundt deg når du står på slalom eller snøbrett.

Kameraet har en oppløsning på 5 megapiksler, noe som gir bilder med med oppløsning på 2 560 x 1 920 piksler. Det er stort nok til utskrifter i relativt stor størrelse, om det skulle være ønskelig. Det er også mulig å bruke det lille kameraet til å filme, da i en oppløsning på 720 x 480 piksler, eller like under dvd-oppløsning, og en bilderate på 30 bilder per sekund. Det bør være raskt nok til at du får med deg selv fartsfylte hendelser.

Liquid Image lover at det skal være svært enkelt å bruke brillene til å filme eller ta bilder. Brillene er utstyrt med en knapp som lar deg slå kameraet av eller på, samt velge om du vil ta bilder eller filme, og en knapp som starter opptak eller skyter bilder. Knappene er store og lett tilgjengelige, slik at det er mulig å betjene kameraet med votter eller hansker. På innsiden av brillene sitter det små led-pærer som viser hvorvidt kameraet er slått på, og hvilken modus som er valgt.

Summit Series 335 Snow Camera Goggle er utstyrt med 16 megabyte minne, men dette kan utvides til 16 gigabyte ved hjelp av vanlig Micro SD/SDHC-minnekort. Overføring til pc eller Mac skjer ved hjelp av usb. Det oppladbare batteriet lades ved hjelp av usb, og skal ifølge produsenten holde til 2 200 bilder, eller 2 timer og 20 minutter med videoopptak.

Brillene vil vises frem for første gang på årets CES-messe, som går av stabelen i Las Vegas senere denne uken. Det er forventet at brillene vil være klare for salg i løpet av sensommeren 2010, i passe tid for neste års skisesong. Prisen er ventet å lande på like rundt 150 dollar, noe som fort kan bety en pris på nær 1 500 kroner her til lands. Prisen tilsier at det kanskje kan være en fordel å ta ting litt rolig i bakken, slik at man ikke ødelegger brillene ved første fall.

Kameraer Og Fotografi