Polaroid lanserer telefonkamera

Polaroid lanserer telefonkamera

Kjører Android og kan brukes til å knipse bilder - og ringe.

I flere år har vi snakket om mobilkameraer og hvor viktige de 1) kommer til å bli, 2) er i ferd med å bli og 3) har blitt.

Mange mener også at de gode, gamle kompaktkameraene er i ferd med å dø ut. Nå tar jo «alle» bilder med iPhone-en, Galaxy II-en, og så videre.

Smartkamera

Men det vil ikke Polaroid ha noe av. Derfor lanserer de et telefonkamera, et Android-basert Smart Camera som hovedsaklig er ment å brukes som kamera, men som også kan brukes som telefon.

SC1630 Smart Camera ser ut somkamera foran, og på baksiden finnes en 3,2 tommer berøringsfølsom Android-skjerm. Kameraet kommer i fargen svart, det er på 16 megapiksler og har 3x optisk zoom. Det støtter opptil 32 gigabyte med lagringsplass via mikrosd-kort.

Kameraet skal etter planen slippes i USA i april til en pris på 299 dollar, cirka 1800 kroner, men detaljene er ikke avklart ennå, skriver PC Worlds nyhetstjeneste. Hvorvidt det kommer til Norge, gjenstår å se.

Som med mange Android-enheter kan brukere enkelt dele bildene de tar på nettet. Kameraet har både støtte for wlan og Bluetooth. Polaroid har forhandlet om å få Android Market-appen forhåndsinstallert på enheten, og selskapet håper utviklere etter hvert vil lage apper spesielt for kameraet.

Ifølge PC Worlds nyhetstjeneste er Polaroid fremdeles i forhandlinger med teleoperatørene om distribusjon, men de kan også komme til å selge telefonkameraet uten abonnement.

Polaroid håper å videreutvikle produktet slik at brukere vil ønske å ha det som sitt førstevalg hva gjelder både bilder og telefonsamtaler.

Kameraer Og Fotografi