Kameraer sørger for økt mobilsalg

Kameraer sørger for økt mobilsalg

Salget av mobiltelefoner i Norge og Sverige vil øke med minst 25 prosent i år sammenlignet med i fjor. Selgerne kan takke kameratelefonene.
Det antas at salget vil øke med over to millioner solgte telefoner, og det til tross for at over halvannen million nordmenn kjøpte seg ny mobilteleofon i fjor.

Unge mellom 16 og 23 år representerer storbrukerene. De bytter i gjennomsnitt telefon hver niende måned, og mest populære er de dyre telefonene med kamera, opplyser informasjonssjef Elektro- og elektronikkbransjen, Erik Andersen.

Flere med umts

Også svenskene er hyppige kjøpere og byttere av mobiltelefon. Etter at det nye mobilnettet umts kom på banen, har svenskene sett seg nødt til å bytte ut mobilen til en 3G-telefon for blant annet å kunne sende videosnutter og annet ved hjelp av umts.

Veksten i antall solgte mobiltelefoner hos våre svenske naboer ventes å være åtte prosent høyere enn hva som ble antatt i september. Da regnet den svenske mobilbransjen med en økning i salget på 15 prosent.

I Norge ventes det nå spent på hva som vil skje videre med mobilsalget når det nye umts nettet inntar mobilmarkedet, også her til lands.

Hele to milliarder av verdens befolkning vil være hyppige mobilbrukere innen 2006.