Kampanje for norsk Gmail

Googles Gmail finnes på alle nordiske språk, unntatt norsk. Nå vil brukere tvinge Google til handling.

Googles populære eposttjeneste Gmail har tatt verden med storm. Men til tross for populæriteten også i Norge, har Google ikke lansert en norsk versjon. Våre naboer derimot har en oversatt versjon.

 

Tommy Skaue synes det er nok. Han ønsker seg en norsk versjon av Gmail og har startet en online underskriftskampanje for å overbevise selskapet om å lansere Gmail på norsk.

 

- Jeg har startet en underskriftskampanje for å få Google til å lansere Gmail på norsk, skriver Skaue på sin webside.

 

Han mener at Google har en norsk versjon klar, men bare ikke lanserer den.

 

- Jeg er overbevist om at den allerede er oversatt, men forstår ikke hvorfor de venter. Samtlige andre skandinaviske land har fått sine oversettelser lansert, bare ikke Norge. Det henger ikke på greip!

 

Google vet ikke

 

Googles informasjonssjef er forbauset når Computerworld.no ringer han om Skaues påstander.

 

- Nei, dette er jeg overhodet ikke klar over. Har Sverige en oversatt versjon. Jeg skal sjekke.....ja, det stemmer. Hmm, nei dette vet jeg ikke noe om, sier Grønbech.

 

Han kan heller ikke fortelle om det snart blir en norsk versjon.

 

- Som regel blir produktene til Google oversatt til de ulike språkene med en gang de kommer ut av beta-statusen. Kanskje de holder på med oversettelsen? Jeg må innrømme at jeg ikke har oversikt her, sier Grønbech.

 

Han synes det er morsomt noen tar initiativ å få Gmail på norsk.

 

Computerworld.no har prøvd å få kontakt med Google Europa for å høre hvordan statusen er på oversettelsen, men har ikke fått kontakt med dem.

 

Se kampanjen her.

 

Les også: Google lanserer norsk Picasa

Gmail for mobilen
Tilbyr fildeling over Gmail