Kan ikke klandre andre for virus

Kan ikke klandre andre for virus

I disse virus/orm-tider mener eg at hovedansvaret på virus spredning ligger hos bruker.

En liten kommentar til Nard Schreurs sin artikkel på side 2 i Computerworld, Virus offer - stå fram! 11/06/2004.

I disse virus/orm whatever tider mener eg at hoved ansvaret på virus spredning ligger hos bruker. Er ansatt på it avdeling selv(se flott tittel). Bruker en del av min fritid til å hjelp folk - venner/naboer/familie og andre som spør. 

Har forklart en del hjemme brukere at ved enkle inngrep kan en beskytte seg selv mot det meste, for eks noen gode programmer.

Norton Antivirus fra Symantec

Norton Internet security fra Symantec

Spybot Search&Destroy fra http://www.safer-networking.org/index.php?page=download
SpywareBlaster 3.1 fra http://www.javacoolsoftware.com/index.html

Det finnes sikrere program alternativ. Eg bruker Mozilla browser og Thunderbird(mail).

Har forklart en del brukere at windows update er viktig for kritiske patcher. Det er viktig å sette seg inn i disse ting. Noen er flinke, mens andre tar seg ikke tid og nermest gir blaffen. Eg vil påstå at denne (nonchalanse) holdningen har størst prosent i befolkningen. Eg kan ta feil, men trur det ikke desverre. Har en bekjent hvor Norton signatur fil oppdatering var gått ut 6 mnd siden. Pc var befengt med virus. Etter Norton upgrade visste scan at hundrevis av filer var infisert. Spurte hvorfor når eg hadde sagt hvor viktig oppdatering er. "Rister litt på skuldre" var svaret. Forbannet slurv, det er det det er. En blir litt oppgitt når slikt skjer. Brukte mange timer å renske denne møkka ut av maskinen.

Fikk faktisk Sasser på min heime server. Årsak var slurv hos meg selv, og mener at eg kan ikke klandre andre. Sasser ble terminated.

Vil påstå at programvare produsenter bør óg være mere ansvar bevist.
Eg vil óg påstå at dersom folk ikke tar dette alvorlig, bør de rett og slett ikke ha PC, for de er med å spre dritt til andre.

Dersom noen er uenige med meg, helt greit. Be my guest. Dette er bare én mening blant sikkert mange andre. 

Mvh

Dag Tulloch
SysAdmin Unix Systems
SysAdmin Network & Infrastructure
dag@tulloch.no