Kan stoppe neste E. coli-skandale

Kan stoppe neste E. coli-skandale

I dag åpner nærings- og handelsminister Odd Eriksen Norges RFID Innovasjonssenter. Teknologien kan bidra til bedre varesporing.

Senteret skal bistå norske virksomheter som trenger et fagmiljø for å skape og prøve ut nye forretningsmuligheter ved hjelp av RFID. RFID (Radio Frequency Identification) er en teknologi for å merke varer og vil vesentlig kunne forandre næringsliv og offentlig forvalting i Norge.

Senterets leder, Roar Lorvik, gleder seg til åpningen, selv om han allerede er i full gang med jobben.

- Ja vi jobber kontinuerlig med senteret og har fått mange samarbeidspartnere. Mange bedrifter har meldt seg inn. I dag forventer vi 180 deltagere og en god del mediefolk, sier Lorvik til Computerworld.no.

Norge trenger et senter for å få fart på RFID. I mange andre land har store kjeder tatt i bruk teknologien, men Norge henger litt etter. Mulighetene til teknologien er blitt aktualisert av nyhetsbildet.

- Ja, i tilfeller som med E. coli bør RFID kunne hjelpe å spore varene mye raskere, sier Lorvik.

Dermed kan spredning av slike varer stoppes, og skandaler hvor det gjentatte ganger slippes ut feilvarer kan unngås.

Lab for testing

Innovasjonssenteret har foreløpig få ansatte, men samarbeider tett sammen med blant annen Sintef, HSH og Dataforeningen.

RFIDlab har lokaler som er egnet for testing og demonstrasjon av praktiske RFID-løsninger. I tillegg disponeres det lokaler for kurs og andre opplæringsaktiviteter.

RFIDlab vil ha tilgang på ressurspersoner med høy kompetanse på RFID-teknologi/-anvendelser som kan bistå senterets kunder.

Det er nærings- og handelsminister Odd Eriksen som åpner senteret. Blant øvrige foredragsholdere er Morten Meyer, IBM, og Hans Christian Haugli, konserndirektør for forskning og utvikling i Telenor.

Les også: Etablerer RFID-senter i Norge
- Europa må vinne RFID-kampen