- Kan være gull verdt for salgsveksten

- Kan være gull verdt for salgsveksten

Kristian Osestad og Idium mener å vite hvordan SMB-bedrifter kan skaffe seg en bedre tilstedeværelse på Facebook og andre sosiale medier.

Hos Idium er det Kristian Osestad som får ansvaret med oppbyggingen av selskapets nysatsing innen digitale medier, nemlig avdelingen som skal bistå små- og mellomstore virksomheter (SMB) med etablering i sosiale medier.

Den nye avdelingen går under navnet Idium Sosiale medier, og tar mål av seg å posisjonere seg som en volumleverandør innen sosiale medier rettet mot bedriftsmarkedet.

- Alle kan opprette nye Facebook-sider. Men for bedrifter er det ofte komplisert og tidkrevende å opprette profesjonelle sider med smarte undersider og med god design. Idium Social hjelper bedrifter til kjapt og enkelt å benytte Facebook som kommunikasjonskanal ut mot kundene. Det ser profesjonelt og troverdig ut, sier Osestad i en presseuttalelse.

Osestad mener markedspotensialet er stort, og at satsingen vil kunne medføre store endringer i måten bedrifter kommuniserer og selger tjenester til sine kunder.

- En undersøkelse vi gjennomførte i sommer viste at halvparten av norske små og mellomstore bedrifter planlegger å skaffe en egen Facebook-side innen året er omme. En tredjedel av disse sier at Facebook kan løfte omsetningen til bedriften så mye som opptil ti prosent, fortsetter Osestad.

Produktet Idium Social er en publiseringsløsning for Facebook, utviklet med utgangspunkt i selskapets erfaringer med publiseringsløsninger. Løsningen er tilpasset bedriftsmarkedet, og tilbyr hele verdikjeden fra oppsett, innhold, design, rådgivning til analyse og oppfølging.

- Vår erfaring er at de fleste norske små og mellomstore bedrifter benytter en kombinasjon av webside og Facebook. Om man klarer å kombinere disse to kanalene på riktig måte, kan det være gull verdt for salgsvekst og informasjonsspredning, avslutter Osestad.