- Kanalen må jobbe hardere

- Kanalen må jobbe hardere

Mer løsningssalg, nettbrett og Apples inntog i bedriftsmarkedet var noen av temaene på årets Distree-konferanse i Monaco.

Kanalkonferansen Distree EMEA gikk i forrige uke av stabelen i Monte Carlo i Monaco for tiende år på rad.

Målet med arrangementet er å sette distributører, forhandlere og produsenter i kontakt med hverandre, og over 1 000 deltakere fra mer 70 land gjennomførte over 5 000 møter på konferansen, det høyeste antallet noensinne.

Mangfold og fragmentering

Et av hovedbudskapene på konferansen var at selskapene i it-kanalen må gjøre en innsats for å endre sine forretningsmodeller dersom de skal ha håp om å vokse i 2012.

Eszter Morvay, analytiker i IDC med hovedfokus på pc-markedet i EMEA, pekte ifølge britiske Channelweb på at det økende mangfoldet og fragmenteringen i pc-markedet forventes å øke i 2012.

Hun mener kanalen derfor må jobbe hardere for å møte utfordringene på dagens pc-marked, som det økende mangfoldet av produkter og mer komplekse forespørsler fra kundene.

Jeremy Davies, direktør for analysebyrået Context, pekte på sin side på mulighetene som finnes i markedet for nettbrett.

Etter å ha gått gjennom og analysert utstyr til en verdi av 175 milliarder dollar solgt gjennom kanalen i EMEA 2011, konkluderer analysebyrået med at nettbrett var en av de raskest voksende produktkategoriene. Context forventer at trenden vil fortsette i 2012 og årene som kommer.

- Se opp for Apple

Peter O'Neill, analytiker i Forrester Research, snakket i sitt foredrag om at påfallende få kanalpartnere så langt har gjort noen innsats for å bevege seg veks fra boksdytting til løsningssalg. Det til tross for it-kanalen de siste årene har vært preget av store endringer.

O'Neill advarte også mot at forhandlere og distributører som retter seg mot bedriftsmarkedet må begynne å ta Apple mer seriøst.

- Apple gjør endelig store fremskritt i bedriftsmarkedet. Selskapet har en markedsandel på åtte prosent, inkludert Ipad- og Macbook-salget, og andelen vil øke til 15 prosent i 2013, sa han, ifølge Channelweb.

- Selskapet har også gjort mye arbeid for å rekruttere Microsoft-partnere. De innser at partnerne trenger mer informasjon om bedriftenes behov, integrasjon med Outlook. Lotus Notes, nettverksteknologi, sikkerhet og så videre, og at Microsoft-konsulentene antakelig er deres sterkest kort.